Σε πανικό η κυβέρνηση: Εξαφάνισε το «ιστορική» από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αφαιρέθηκε άρον - άρον από τις σελίδες του υπουργείου Εξωτερικών και της αμερικανικής πρεσβείας ο χαρακτηρισμός «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

dendias

Μια ξαφνική τροποποίηση δέχτηκε το επίσημο ανακοινωθέν Ελλάδας και ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Πομπέο – Δένδια για τη συμφωνία των Πρεσπών, με τον όρο «ιστορική» να… εξαφανίζεται και να μένει «σκέτη» η συμφωνία των Πρεσπών, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα.

Συγκεκριμένα, την κατακραυγή στα social media αλλά και την αναφορά στην ανακοίνωση από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Βουλή, εστάλη με «ορθή επανάληψη» η ίδια ανακοίνωση, χωρίς τον χαρακτηρισμό «ιστορική» να συνοδεύει τη Συμφωνία των Πρεσπών στα δύο κείμενα. 

Έτσι, ενώ η αρχική μορφή του κειμένου ήταν η παρακάτω, διορθώθηκε άρον – άρον, σε μια προσπάθεια του ΥΠΕΞ να μαζέψει τα ασυμμάζευτα: 

Ακολούθησε η διορθωμένη εκδοχή της ανακοίνωσης, χωρίς τη λέξη ιστορική να συνοδεύει τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε αναφερθεί στην «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας τα εξής:

«Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται τον πανελλήνιο διασυρμό για την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή κοινοβουλευτική του oμάδα;»

Κάμαλα Χάρις: Σχεδόν σίγουρη η υποψηφιότητά της – «Θα νικήσουμε τον απατεώνα Τραμπ»

AP24204589419288

Κάμαλα Χάρις: Σχεδόν σίγουρη η υποψηφιότητά της – «Θα νικήσουμε τον απατεώνα Τραμπ»

Οι προτεραιότητες που θα βάλει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ