Σε νευρική κρίση το Μαξίμου και η ΝΔ

Από γκάφες σε μοιραία λάθη και από παραλείψεις σε επικοινωνιακές καταστροφές κινείται τον τελευταίο καιρό το Μέγαρο Μαξίμου που τώρα φαίνεται να τρέχει πίσω από τις κυβερνητικές αστοχίες

4922798

Πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, με τo σύστημα Μητσοτάκη να ξοδεύει εξ απαλών ονύχων το πολιτικό κεφάλαιο που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία.

Είτε από αστοχίες του ίδιου του πρωθυπουργού (π.χ. διορισμοί «δικών μας» παιδιών) είτε από λάθος χειρισμούς (σε εθνικά θέματα, προσφυγικό και Novartis) είτε από τους συνήθεις διαγκωνισμούς μεταξύ της οικονομικής και της μιντιακής ελίτ, η οποία αφενός διεκδικεί κομμάτι από την πίτα που της έταξε προεκλογικά η ΝΔ και αφετέρου αντιδρά όταν θεωρεί ότι το Μαξίμου προμοτάρει υπέρ το δέον ένα μέλος της έναντι των υπολοίπων.

Την περασμένη εβδομάδα το σύστημα Μητσοτάκη δέχτηκε ένα πλήγμα εκ των έσω από το βαθύ κράτος, από μια εξουσία που πίστευε ότι ελέγχει και μάλιστα για ένα θέμα για το οποίο δέκα κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ βρέθηκαν –και οι τρεις βρίσκονται ακόμη– στο επίκεντρο της έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Εξήντα εννέα εφέτες έναντι 40 συναδέλφων τους είπαν «όχι» στα περί «σκευωρίας» για το σκάνδαλο Novartis και στην αφαίρεση της έρευνας της δικογραφίας από την Εισαγγελία Διαφθοράς και την Ελένη Τουλουπάκη, όπως είχε ζητήσει ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με απλά ελληνικά είπαν ότι η κ. Τουλουπάκη κάνει καλά τη δουλειά της, την ίδια ώρα που ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική της Βουλής συνεχίζουν το τροπάρι τους επιχειρώντας να παρουσιάσουν το σκάνδαλο ως «πολιτική σκευωρία» του γνωστού-άγνωστου «Ρασπούτιν» με τη συμμετοχή της κ. Τουλουπάκη, η οποία έχει μηνυθεί ως μέλος της ομάδας των «σκευωρών» από τον Αντώνη Σαμαρά!

Το ερώτημα

Με τις αποκαλύψεις στην προανακριτική να είναι πλέον καταιγιστικές, προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που θα ήθελαν οι εμπνευστές της «σκευωρίας», το ερώτημα τώρα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στο εν λόγω αφήγημα (αλήθεια, με ποιο πρόσχημα να πας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε ειδικό δικαστήριο;) ή θα πληρώσει το ομολογουμένως βαρύ πολιτικό κόστος να το δει να καταρρέει με πάταγο υπό το βάρος της επικοινωνιακής επιχείρησης που το έβαλε με το έτσι θέλω στην πολιτική ατζέντα. Ουδείς άλλωστε πρέπει να λησμονεί ότι η έρευνα της εισαγγελίας συνεχίζεται για τον Αδωνη Γεωργιάδη αλλά και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον γνωστό λογαριασμό στην Ελβετία που ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια και πάλι από την προανακριτική, ενώ στον Ανδρέα Λοβέρδο έχει ήδη ασκηθεί δίωξη.

Στη σκιά του Novartis-gate λαμβάνει χώρα μια εξίσου σημαντική για το σύστημα Μητσοτάκη μάχη των βαρόνων της ενημέρωσης για τα «δωράκια» της πολυεθνικής. Γιάννης Αλαφούζος και Νίκος Χατζηνικολάου μέσω των επικοινωνιακών ναυαρχίδων τους (Σκάι, «Καθημερινή» – «Real») ανταλλάσσουν άρθρα, σχόλια και μηνύματα «αγάπης» για το ποιος πήρε πιο πολλά από την ελβετική πολυεθνική στα χρόνια που αγοράζαμε τα φάρμακά της σαν καραμέλες αρμέγοντας τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως και να ’χει, το να κατηγορείται από έναν εκδότη ένας ολιγάρχης, ο οποίος έχει κάνει σημαία τη δήθεν «σκευωρία» της Novartis, ότι τα έπαιρνε χοντρά από την πολυεθνική και να καλείται να «βγάλει τον σκασμό» προκαλεί ρίγη στο Μαξίμου, οι κολόνες του οποίου έχουν φτιαχτεί από τόνους επικοινωνιακού τσιμέντου.

Επίδειξη δύναμης

Και το κακό για τον πρωθυπουργό δεν σταματά εδώ. Ο Ant1 του Θοδωρή Κυριακού αποκαλύπτει σκάνδαλο στον διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό και βγάζει σε πανελλαδική θέα, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καζινάρχη να προαναγγέλλει δικαστικές περιπέτειες για την περίφημη επένδυση του Ελληνικού κάνοντας τις μπουλντόζες του Αδωνη να ρετάρουν επικίνδυνα. Τη ίδια στιγμή ο όμιλος Βαρδινογιάννη στρέφεται εναντίον του ομίλου Λάτση που έχει πάρει πολλά ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης (ο κατά πολλούς εκτελών χρέη… επιτελικού πρωθυπουργού) στέλνει τον οπαδικό του στρατό στον Αγνωστο Στρατιώτη έξω από το κοινοβούλιο να φωνάξει «Κράτος δεν είναι ο πρωθυπουργός, κράτος είναι ο Ολυμπιακός»! Την ίδια ώρα ο πόλεμος Μαρινάκη – Σαββίδη (ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ) συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους βουλευτές της ΝΔ να έχουν χωριστεί σε Βορειοελλαδίτες και Αθηναίους – Πειραιώτες.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τους διάφορους Πατέρες και Διαματάρηδες που μετέτρεψαν σε έπεα πτερόεντα το περίφημο «επιτελικό κράτος», την «αξιοσύνη» και την αξιοκρατία, καθώς και τον πάντα έτοιμο Αντ. Σαμαρά να σηκώσει τη σημαία του πατριωτισμού σε περίπτωση που αυτή δεν τοποθετηθεί στον ιστό του προεδρικού μεγάρου, το… όνειρο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια ανέφελη τετραετία μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη, με πρώτο θύμα την πρόθεσή του να «κάψει» την απλή αναλογική το νέο έτος και να οδηγηθεί σύντομα σε εκλογική συντριβή. 

Πηγή: Documento #161, 15.12.2019, documentonews.gr

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο ολυμπιακό μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο ολυμπιακό μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».