Newsroom

Newsroom

Σε κλοιό διαδηλώσεων το κέντρο της Αθήνας – Τέσσερις συγκεντρώσεις

Κλειστό παραμένει το κέντρο της Αθήνας καθώς στους δρόμους βρίσκονται γιατροί, εργαζόμενοι στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, πυροσβέστες πενταετούς θητείας και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική.

58b8013d1dc5240b3c8b45b3

Πιο συγκεκριμένα, στις 12:30 συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους οι γιατροί στα νοσοκομεία και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην Υγεία.

Παράλληλα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει πορεία στην Λ. Συγγρού προς το Σύνταγμα οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, όπως και οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, που μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στην οδό Μητροπόλεως, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή.

Την ίδια ώρα, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αντιδρά στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/17.

Συγκέντρωση εργολαβικών εργαζομένων

Την πόρτα της εξόδου στα νοσοκομεία του ΕΣΥ βλέπουν περίπου 6.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω εργολάβων στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 τους πετάνε στα σκουπίδια».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ο νόμος δίνει σαφές προβάδισμα στους ανέργους (300 μόρια για έξι μήνες ανεργία) και όχι στους εργολαβικούς εργαζόμενους. Ταυτόχρονα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο υπουργός Υγείας αν και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη μοριοδότηση, οι οποίες θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, «ξεκαθάρισε ότι δεν θα διασφαλίζουν την εργασία των υπαρχόντων εργολαβικών εργαζόμενων».


Πορεία των πυροσβεστών

Στο Σύνταγμα βρίσκονται και οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας.

Οι πυροσβέστες χαρακτηρίζουν «νομοθετικό έκτρωμα» την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και υποστηρίζουν πως κάποιοι «επιθυμούν διακαώς τη διατήρηση του καθεστώτος των πληβείων και πατρικίων στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «η δεδομένη μονιμοποίηση των 2.100 περίπου συναδέλφων (…) ”μεταλλάχτηκε” μέρα μεσημέρι με ΦΕΚ σε τρίχρονη εργασιακή ομηρία».

«Η ανανέωση της πενταετούς θητείας των υπόλοιπων συναδέλφων που δεν μονιμοποιούνται προς το παρόν είναι κατοχυρωμένη με ΦΕΚ μέχρι ένα άλλο ΦΕΚ να καταστρατηγήσει τα πάντα» προσθέτουν, διερωτώμενοι «ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον των επιλαχόντων πενταετών πυροσβεστών».

Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία

Στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Ανάλογη στάση εργασίας και συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στο ΙΚΑ Αριστοτέλους στις 12.30 μ.μ., με τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) να καλεί στην κινητοποίηση.

Με σύνθημα «Απεργούμε-Διαδηλώνουμε-Διεκδικούμε-Αγωνιζόμαστε» οι εργαζόμενοι της «Εθνικής Ασφαλιστικής» προχωρούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της ασφαλιστικής εταιρείας. Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και συνέχισαν με πορεία έξω από τη Βουλή.




Στο δρόμο και οι… Μανιάτες

Απόβαση» στη Βουλή έκαναν και οι Μανιάτες καθώς ζητήσουν την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών καθώς – όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα που τους εκπροσωπεί – αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζεται ως δασική. Οι κάτοικοι της ανατολικής και της δυτικής Μάνης αλλά και Μανιάτες που κατοικούν στην Αθήνα έκαναν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.



ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος