Newsroom

Newsroom

Σε κέντρα κράτησης μεταναστών δεκάδες Έλληνες στην Αυστραλία

Σε κέντρα κράτησης μεταναστών της Αυστραλίας όσοι Έλληνες “δεν πείθουν” για τουρίστες τις αρχές της χώρας. Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι…

australia

Σε κέντρα κράτησης μεταναστών της Αυστραλίας όσοι Έλληνες “δεν πείθουν” για τουρίστες τις αρχές της χώρας. Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, η Αυστραλία υποχρεώνει τους τουρίστες να δείχνουν το αεροπορικό τους εισιτήριο μετ’επιστροφής αλλά και ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα. Σύμφωνα με το «Νέο Κόσμο», έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Αυστραλία είτε ως τουρίστες, είτε ως νεομετανάστες, είτε ως ομογενείς που παλιννοστούν. Όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας “δεν πείθουν” καθώς δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία, στέλνονται αμέσως πίσω στην χώρα από όπου προέρχονται. Εάν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες. Εκτιμάται πως μόνο στη Μελβούρνη οδηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 20 Έλληνες σε κέντρα κράτησης.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά