Newsroom

Newsroom

Σε καλό κλίμα το Eurogroup -Επί τάπητος ξανά το θέμα του ελληνικού χρέους

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Eurogroup για την Ελλάδα καθώς υπήρξε ευρεία συμφωνία ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα το ταχύτερο δυνατό, έτσι ώστε να αποδεσμευτεί η υποδόση των 2,8 δισεκ.

57d29b111dc524164e8b4b2c

Ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε στους ομολόγους του τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται με ταχείς ρυθμούς

Το ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έθεσε ξανά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, ασκώντας πιέσεις για την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων και τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στην ανάγκη αυτή συμφώνησαν και οι 18 υπουργοί της ευρωζώνης.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως μετά το θετικό πρόσημο ανάπτυξης που πέτυχε η Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, εκτιμάται πως η εν λόγω τάση θα συνεχιστεί και στα επόμενα τρίμηνα του έτους, με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου να αναμένεται οριακή ύφεση στο -0,3%.

Επιπλέον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε το σώμα πως ήδη 1,5 δισ. από την προηγούμενη δόση δόθηκαν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος Γερούν Ντέισελμπλουμ κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τον ρυθμό υλοποίησης των προαπαιτουμένων, προκειμένου να εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ και να ξεκινήσει η β’ αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκκρεμεί μία σειρά ζητημάτων, η οποία θα πρέπει να κλείσει άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε πως η πλήρης υλοποίηση των προαπαιτούμενων είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων.

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά τα προαπαιτούμενα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη» σημείωσε από την πλευρά της Κομισιόν, ο Πιερ Μοσκοβισί και συμπλήρωσε ότι «η δουλειά πρέπει να γίνει, καθώς πρόκειται για ζήτημα εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας».

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρέτισε τη δέσμευση του κ. Τσακαλώτου ότι τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος και ανέφερε ότι «δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, καθώς μπορούμε σύντομα να φθάσουμε σε συμφωνία».

Καταλήγοντας, γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εκκινήσουν οι προπαρασκευαστικές διεργασίες.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά