Newsroom

Newsroom

Σε κακούργημα μετετράπη η κατηγορία κατά του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας

Του Μάκη Νοδάρου

skoupidia 2

Του Μάκη Νοδάρου

Σε κακούργημα για ρύπανση του περιβάλλοντος μετετράπη από τον εισαγγελέα Πύργου η κατηγορία, κατά του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμη Κοτζιά, ο ο οποίος συνελήφθη μετά τις 4:00 το ξημέρωμα της Τρίτης, όταν αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή «Λιναριά» του δ.δ. Λούβρου μετά από επώνυμη καταγγελία ότι ο δήμος ρυπαίνει ανεξέλεγκτα τον Αλφειό και την δασική έκταση. Ο Ευθύμης Κοτζιάς, ο οποίος κρατείται στον Πύργο, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα στο αμάξι του ένα μαύρο NAVARA να κάνει χρέη τσιλιαδόρου στο κόμβο του δρόμου που οδηγούσε προς την παράνομη χωματερήΟι οδηγοί των απορριμματοφόρων και της τσάπας εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι ενώ ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας συνελήφθη και προσήχθη στις δικαστικές Αρχές με την κατηγορία της απόπειρας ρύπανσης περιβάλλοντος.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι την καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας , την έκανε επώνυμα προς τις διωκτικές Αρχές,   ο ένας εκ των κατηγορούμενων συνεργατών του εργολάβου Θόδωρου Καράμπελα, που βρίσκεται προφυλακισμένος και κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σχετιζόμενης με την  διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της Ηλείας και της Μεσσηνίας. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι στην περιοχή που εντοπίστηκα και κατασχέθηκαν τα οχήματα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , η οποία βρίσκεται δίπλα από τις όχθες του ποταμού Αλφειού , βρέθηκαν δύο λάκκοι τεραστίων διαστάσεων , εκ των οποίων ο ένας είναι γεμάτος με σκουπίδια και καλυμμένος, ενώ ο δεύτερος άδειος και έτοιμος προς χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβρη του 2012 μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Hot Doc ό δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας βρέθηκε στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας καθώς μέσω των εγγράφων – ντοκουμέντων που δημοσίευσε  το περιοδικό,  ο κ. Κοτζιάς, φέρεται ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας , ο οποίος στην συνέχεια έγινε «εργοδότης» του κατασκευαστή συνεταίρου του,  υπογράφοντας μαζί του σύμβαση για έργο αξίας 247.500 ευρώ. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας  μετά  την δημοσιοποίηση του θέματος  και εκτιμώντας την σοβαρότητα των στοιχείων που δημοσιεύονταν, είχε διατάξει  την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι δικαστικές αρχές της Ηλείας ζητούσαν  μεταξύ άλλων ζητά από  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις εταιρείες που καταγράφονται  στο ρεπορτάζ του Hot Doc να του προσκομίσουν αναλυτικά τα καταστατικά τους και τις μεταβολές των διοικητικών συμβουλίων. Ζητούσε  επίσης την επίμαχη σύμβαση δημάρχου και συνεταίρου του καθώς και όλα τα στοιχεία του σχετικού διαγωνισμού . Σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα  της απιστίας ενδεχομένως να λάβει  τον χαρακτήρα κακουργηματικής  πράξης,  ανάλογα με το ύψος των χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…