Newsroom

Newsroom

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σήμερα και πτώση της θερμοκρασίας.

5aee88901dc524a11b8b4567

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, το πρωί στις Σποράδες, από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και πιθανόν την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος θα είναι ο καιρός. Συγκεκριμένα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα τοπικά με βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και πιθανόν τη βόρεια Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ και στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στις Σποράδες από τις μεσημβρινές ώρες σε Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα οπότε ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά