Newsroom

Newsroom

Σε ιδιωτικές εταιρείες η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών

Σε ιδιωτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία αναμένεται να ανατεθεί η είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και επιχειρήσεις που καθυστερούν την…

Σε ιδιωτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία αναμένεται να ανατεθεί η είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και επιχειρήσεις που καθυστερούν την εξόφλησή τους στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, με αυτό τον τρόπο τα Ταμεία θα στρέψουν την προσοχή τους στο ασφαλιστικό κομμάτι και δεν θα έχουν σχέση με το ταμειακό σκέλος των εισφορών.

Η εμπλοκή των ιδιωτών, θα καλύπτει το προκαταρκτικό στάδιο μέχρι να διαμορφωθεί ενιαίος μηχανισμός είσπραξης όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.

Μέχρι τότε, ένα τμήμα του προσωπικού του ΙΚΑ, θα εκπαιδευτεί έτσι ώστε να αναλάβει την είσπραξη εισφορών από άλλα ταμεία. Τον νέο μηχανισμό θα υποβοηθούν και οι ιδιωτικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, τα σχέδια αυτά περιλαμβάνονται, στην έκθεση που συνέταξε ο Βέλγος τεχνοκράτης Πατρικ ντε Μετς, στέλεχος του ΔΝΤ, ο οποίος κλήθηκε από την Ελλάδα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Στην έκθεση προβλέπεται ότι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, θα παραδώσουν τη νομική εξουσία είσπραξης φόρων και θα επικεντρωθούν στη διαχείριση των εσόδων τους και τη χορήγηση παροχών στους ασφαλισμένους.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, προβλέπει ακόμα την ταυτοποίηση και καταγραφή των οφειλετών και των φορολογουμένων με τη χρήση ενός φορολογικού μητρώου. Οι εργοδότες θα παρακρατούν φόρους και εισφορές από το εισόδημα των εργαζομένων και θα τα αποδίδουν στους φορείς. Όσοι δεν το κάνουν θα εντοπίζονται ηλεκτρονικά.


Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής