Σε γραμμή Μητσοτάκη ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Ξεχνούν ότι δε θα βγάλει πόρισμα ο οποιοσδήποτε Ντογιάκος, αλλά η κάλπη, ακόμα κι αν τη στήσει Δεκαπενταύγουστο!

karamanlis mitsotakis

Ο πρώην υπουργός Κ. Αχ. Καραμανλής, που είχε και τα τραίνα υπό την ευθύνη του από τον Ιούλιο του 2019 έως την 1 Μαρτίου του 2023, δήλωσε ότι δεν έχει την ουσιαστική ευθύνη, και έθεσε το κορυφαίο ερώτημα: «Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;» Εφ΄όσων όλοι φταίμε…

Γνωρίζουμε πως κάθε ανθρώπινη ύπαρξη όταν γεννιέται είναι καλή κι αγαθή, κι οι καταστάσεις είναι εκείνες που στην πορεία την κάνουν τρισκατάρατη. Του Κ. Α. Καραμανλή η ύπαρξη δεν γνωρίζουμε ποιες καταστάσεις την έκαναν να είναι άξια εξοστρακισμού, πολύ πέρα από τα τείχη της πόλης. Ήταν υπουργός κοντά τέσσερα χρόνια. Πίστευε ότι η θέση ευθύνης που είχε χρεωθεί δεν τον υποχρέωνε να κάνει κάτι, παρά μόνο να υπάρχει ως επίθετο;

Αποποιείται τις ευθύνες του ως ενήλικας και ισχυρίζεται ότι πληρώνει τα λάθη των προηγούμενων. Μηδέν ενοχικό σύνδρομο! Μηδέν συνειδητοποίηση του ρόλου του. Επιλέγει να βάλει τον εαυτό του σε θέση αδικημένου αν όχι και θύματος. Νιώθει έρμαιο των εξωτερικών κοινωνικών παραγόντων που αποφασίζουν την πολιτική του ευμάρεια, τη μία και μοναδική σκορδοκαΐλα που έχει. Αυτό πράττει και ο Κ. Μητσοτάκης με τις στημένες επιτροπές και τις «απευθείας αναθέσεις» ανακριτικού έργου. Να ισχύσει το «φταίμε όλοι». Ασχέτως αν ο όγκος ανευθυνότητας, αδυναμίας κι αδιαφορίας, στη βάρδια της κυβέρνησής τους έσκασε. Η απαξίωση να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας, δική τους ήταν όλη.

Η σκληρή πραγματικότητα υποκαθιστά ό,τι ήταν ευχάριστο

Πού θα πήγαινε ο πρωθυπουργός την ημέρα που θα ανέβαινε Θεσσαλονίκη;
Στο «εικονικό κέντρο τηλεδιοίκησης» θα πήγαινε
.
Και τι θα δήλωνε από το «εικονικό κέντρο τηλεδιοίκησης»; Ότι λειτουργεί; Ικανό τον έχουμε. Σίγουρα πάντως ότι ως πολίτες αξιωνόμαστε πολλά ευχάριστα χάρη στην κυβέρνησή του. Από οικονομική ανάπτυξη μέχρι σύγχρονα τραίνα. Εφάμιλλα της Ιαπωνίας.
Εδώ και τέσσερα χρόνια, τέτοια ευχάριστα μας ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός. Μέχρι τη νύχτα της σύγκρουσης, όπου οι ζωές μας έγιναν θρύψαλα και κουρνιαχτός τα λόγια του. Από λάθος σε λάθος, αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια.

Παρ΄ όλα αυτά παλεύουν με λύσσα να κάνουν όσο δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση ευθύνης. Όλοι φταίμε. Ξεχνούν όμως πως ούτε ένας τους δε βρέθηκε σε βαγόνι, να ταξιδέψει πάνω σε αυτές τις ράγες. Όπως ξεχνούν ότι δε θα βγάλει πόρισμα ο οποιοσδήποτε Ντογιάκος, αλλά η κάλπη. Ακόμα κι αν τη στήσει Δεκαπενταύγουστο!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ