Newsroom

Newsroom

Σε Ευρωπαϊκό έδαφος ο κορονοϊός;

Ο κοροναϊός πιθανώς «έφτασε» και στην Ευρώπη,  ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε  στο Μπάρι της Κάτω Ιταλία. Δύο Κινέζοι ταξιδιώτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο στη Σκωτία με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.  

koronaios

Υπάρχει ένα ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για μια λυρική τραγουδίστρια η οποία μόλις επέστρεψε από τουρνέ στην Κίνα, η οποία περιελάμβανε και την περιοχή της Ουχάν.

 Η ασθενής μετέβη στο πρώτων βοηθειών του Μπάρι με πυρετό και βήχα και οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας της Ρώμης.

 
Αύριο, πιθανώς, θα υπάρξει οριστική απάντηση για το αν πρόκειται για τον κοροναϊό ή για άλλη ασθένεια.

Δύο κινέζοι ταξιδιώτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο στη Σκωτία με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

Οι άγνωστοι ασθενείς λέγεται ότι ήρθαν από το Ουχάν, την πόλη της Κίνας όπου εκδηλώθηκε ο ιός, ο οποίος έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, oι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκόβης.

Με τα επιβεβειαωμένα κρούσματα μόνο στην Κίνα να ανέρχονται σε 634 -σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση- και τους νεκρούς σε 17, αυξάνεται διεθνώς η ανησυχία για τον νέο κοροναϊό που προκαλεί επιδημία πνευμονίας και ξεκίνησε από την επαρχία Ουχάν. Ήδη, από το πρωί της Πέμπτης 23/1, οι Αρχές της Κίνας προχώρησαν στην αναστολή των δρομολογίων λεωφορείων, πλοίων, μετρό, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων θα κλείσουν για τους εξερχόμενους επιβάτες.

Επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκτός από την Κίνα, έχουν καταγραφεί στη Νότια Κορέα και την Αυστραλία. Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο τουριστών στη χώρα. Τώρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες σε Μεξικό και Κολομβία ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρώτο κρούσμα κοροναϊού.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…