Σε εξέλιξη ο χιονιάς σε Αττική και Εύβοια – Σε έκτακτη ανάγκη περιοχές της Κρήτης

Η νέα κακοκαιρία έφτασε στην Εύβοια με τα χιόνια να έχουν ξεκινήσει να πέφτουν σε περιοχές του Νομού - Σε έκτακτη ανάγκη περιοχές της Κρήτης.

xionia 2

Αυτή την ώρα χιονίζει σε περιοχές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και στη Σέτα του Δήμου Ερέτριας.

Όπως αναφέρεται στο evima.gr, το νησί θα δεχτεί αρκετό χιόνι από την ψυχρή εισβολή που έχει περικυκλώσει το νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χιόνια ενδέχεται να δούμε ακόμα σε χαμηλά υψόμετρα.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας, θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την μεταφορά μαθητών, δασκάλων, καθηγητών κ.λπ.

Κλειστή η παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών

Την ίδια ώρα, έντονα φαινόμενα χιονιού στην Αττική εντοπίζονται από το ύψος του Αγίου Στεφάνου και βορειότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος ενδεικτικά αναφέρει περιοχές όπως: Δροσιά, Σταμάτα, Άνοιξη, Κρυονέρι, Αφίδνες, Μαλακάσα και Καπανδρίτι.

Εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα οφείλουν να είναι, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από την 22.00 ώρα αύριο Δευτέρα 29-01-2024 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών.

Σημειώνεται ότι αυτό ισχύει εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τις 10 το βράδυ της Κυριακής (28/1), ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων από την 22:00΄ώρα σήμερα 28-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από το 5ο χλμ (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως το 34ο της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.

Έκτακτη ανακοίνωση για τον νομό Λασιθίου

Εν όψει της κακοκαιρίας που προβλέπεται να πλήξει την Κρήτη τα επόμενα 24ώρα, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, καλώντας όλους τους δημότες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και προληπτικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει έντονες χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στην περιοχή, επισημαίνοντας τη σημασία της προσοχής όλων των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος παροτρύνει τους κατοίκους να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να διατηρούν τους κεντρικούς δρόμους του χωριού τους ελεύθερους από οχήματα, ειδικά σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…