"Σε επαφή με ισλαμιστές" ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο – που τον αναζητούν οι Αρχές

Σε προσφυγικό καταυλισμό στο Έμεριχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εστιάζουν οι έρευνες των γερμανικών Αρχών στην προσπάθεια εντοπισμού του Τυνήσιου που φέρεται να είναι υπεύθυνος για το μακελειό της Δευτέρας σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 48.

58591d751dc5243e2e8b48fe 1

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το CNN o φερόμενος δράστης είχε συλληφθεί και στο παρελθόν στο Φρίντρισχάφεν της Γερμανίας με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια, αφού πέρασε από δίκη, είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ απασχόλησε τις Αρχές μια ακόμη φορά όταν επιχείρησε να αγοράσει όπλο.

Οι αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας κατέληξαν στο πρόσωπο του 23χρονου Τυνήσιου μετά από έρευνα στο φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο, στην καμπίνα του οποίο φαίνεται πως βρέθηκε έγγραφο που εκδόθηκε από γερμανική αρχή στην περιοχή Κλέβε του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Επρόκειτο όπως μετέδωσε ο γερμανικός Τύπος, για άδεια παραμονής ενός τυνήσιου υπηκόου ονόματι Ανίς Α., όνομα το οποίο επιβεβαίωσε και η Αστυνομία, η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης έδωσε τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα. Ο 23χρονος ο οποίος αναζητείται στο καμπ προσφύγων του Έμεριχ, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία φέρεται μάλιστα να χρησιμοποιούσε πολλά ονόματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Τυνήσιος ήταν σε επαφή με ισλαμιστές στην περιοχή και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας. Ειδικότερα, όπως ανέφερε «οι υπηρεσίες ασφαλείας αντάλλαξαν τα ευρήματά τους και τις πληροφορίες τους σχετικά με αυτό το πρόσωπο με το Κοινό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας τον Νοέμβριο του 2016».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ύποπτος είχε ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία, η αίτησή του είχε απορριφθεί τον Ιούλιο, όμως κάθε προσπάθεια απέλασής του προς την Τυνησία δεν καρποφόρησε καθώς δεν διέθετε έγγραφα ταυτότητας και οι αρχές της Τυνησίας αμφισβητούσαν ότι ήταν υπήκοός τους.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα οι γερμανικές Αρχές συνέλαβαν έναν Πακιστανό ως ύποπτο. Ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά που σημειώθηκε η επίθεση, αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή την εμπλοκή του στην υπόθεση και τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Οι γερμανικές Αρχές φαίνεται μάλιστα πως είχαν αφήσει ελεύθερο και δεύτερο ύποπτο τον οποίο επίσης ανέκριναν χωρίς ωστόσο να βρουν εις βάρος του στοιχεία.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…