Σε εξέλιξη οι απογευματινές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στην Βουλή. Δεύτερη κινητοποίηση για την Κυριακή και από το ΠΑΜΕ.

572f699c1dc5243e628b46da

Το παρών στο συλλαλητήριο δίνουν δευτεροβάθμια σωματεία – μέλη της ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), αριστερές οργανώσεις, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστές, ενώ έντονη αλλά και Κούρδοι υποστηρικτές του Οτσαλάν.

Κινητοποίηση έχει και το ΠΑΜΕ με τρεις προσυγκεντρώσεις, στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Στο πλαίσιο της απογευματινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Στη συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Λίνα Ψυχογιού και η Χορωδία του ΠΑΜΕ.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του Κοινοβουλίου (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων) και τα γύρω στενά.

Κινητοποιήσεις υπήρξαν και νωρίτερα την Κυριακή, από την ΠΟΕΣΥ αλλά και από το ΠΑΜΕ το οποίο πραγματοποίησε διαδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά και κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Πριν 130 χρόνια οι εργάτες του Σικάγο και οι συνεχιστές τους στη συνέχεια έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες εκείνες τις κατακτήσεις, που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι».