Newsroom

Newsroom

Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρία στελέχη του γραφείου της Ευρωβουλής στην Αθήνα, καθώς διαπιστώθηκε «μια σειρά συναλλαγών αμφίβολης φύσης» κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)

5b7abedb1dc5242d5d8b45bf

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και δύο ακόμη συνεργάτες του.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτζορι Βαν Ντεν Μπρέκε, «κατά τη διάρκεια των τακτικών δημοσιονομικών διαδικασιών και ελέγχων του Κοινοβουλίου, έφτασαν στο φως διάφορες συναλλαγές που έγιναν και έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό από το Γραφείο των Αθηνών και προέκυπταν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους. Ύστερα από μια εσωτερική έρευνα, το Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν υποχρεωμένο να παραπέμψει την υπόθεση στον OLAF, την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ. Η OLAF επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα».

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής το τι ακριβώς ερευνά η OLAF όπως δεν έχει γίνει γνωστό και ποια είναι τα άλλα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Κρίνουμε ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι δυσανάλογο και επιφυλασσόμεθα για τις επόμενες κινήσεις μας», δήλωσε ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…