Newsroom

Newsroom

Σε διαρκή "ομηρία" ο βασικός μάρτυρας του παραδικαστικού Νο.2

Η έννοια του μάρτυρα που μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας, φαίνεται ότι απέκτησε ξεχωριστό νόημα μετά και τη νέα εξέλιξη στην…

paraskevopoulos 1 0

Η έννοια του μάρτυρα που μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας, φαίνεται ότι απέκτησε ξεχωριστό νόημα μετά και τη νέα εξέλιξη στην υπόθεση του βασικού μάρτυρα για το παραδικαστικό Νο.2. Ο δικηγόρος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που με την μαρτυρία του αποκάλυψε όλο αυτό το κύκλωμα το 2010, άκουσε για 5η φορά από την έδρα του πενταμελούς αναστολών, όπου ο ίδιος έχει καταθέσει αίτηση αναστολής της ποινής, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του στο Εφετείο, ότι η υπόθεση του δεν μπορεί να συζητηθεί γιατί δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί η σε βάρος του καταδικαστική απόφαση! 

Δηλαδή, δυόμιση χρόνια μετά, και έχοντας μια εξοντωτική ποινή στη πλάτη του, ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, εμφανίστηκε για 4η φορά ενώπιον του πενταμελούς αναστολών για να ακούσει ξανά από το δικαστικό σώμα ότι η υπόθεση του δεν έχει καθαρογράφει και για να περιμένει την εκδίκαση της για τις 15 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε η δίκη μετά και την νέα αναβολή.    

Σας θυμίζουμε, ότι ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, είναι ο βασικός μάρτυρας της πολυσχιδούς δράσης του παραδικαστικού Νο2 ή της “Μαφίας του Real Estate” όπως έγινε περισσότερο γνωστή. Μια υπόθεση που ξέσπασε το Νοέμβριο του 2010 με εμπλοκή δικαστών, παπάδων, επιχειρηματιών, δικηγόρων, αστυνομικών, πολεοδόμων και άλλων τινών ευυπόληπτων “ανθών” του δημόσιου βίου.

Σ’ αυτόν το μάρτυρα που τελούσε σε καθεστώς προστασίας εξαιτίας των αποκαλύψεων στο οργανωμένο έγκλημα της ασφάλειας, η δικαιοσύνη τον “αντάμειψε” με 5 φορές ισόβια, καθώς υπήρξε κατηγορούμενος στην γνωστή υπόθεση της Αιξωνής, αλλά με δευτερεύοντα ρόλο στη διάρθρωση αυτού του κυκλώματος που επιχείρησε να καταπατήσει δημόσια γη. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει κατά το παρελθόν στο Hot Doc, για την ίδια υπόθεση, στα 95 πιστοποιητικά πάνω στα οποία στηρίχτηκε το κατηγορητήριο για την Αιξωνή, υπήρχαν εκτός από τη δική του υπογραφή οι υπογραφές άλλων 5 δικηγόρων, με “ισότιμο” ρόλο, δράση και συμμετοχή. Παρότι όμως, οι πρωταίτιοι απαλλάχθηκαν ή τιμωρήθηκαν με ποινές “χάδια”, ο δικηγόρος με το δευτεραγωνιστικό ρόλο που κατήγγειλε το παραδικαστικό Νο.2 τιμωρήθηκε με…5 φορές ισόβια!

Στο μεταξύ ο προστατευόμενος μάρτυρας, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης στης φυλακές της Λάρισας για την υπόθεση της Αιξωνής, είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Hot Doc, πως είχε μεταφερθεί σε θάλαμο, με περίπου 50 κρατούμενους, παρότι βρίσκεται υπό προστασία, ως ο μοναδικός μάρτυρας της πολύκροτης υπόθεσης. 

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…