Σε 90χρονη από το Κόβεντρι ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Βρετανία

Το NHS προετοιμάζεται να ανταπεξέλθει στο μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας

AP 20343254529028

Η Μάργκαρετ Κίναν, μια 90χρονη γιαγιά από τη Βρετανία, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 εκτός του πλαισίου των δοκιμών, μετά την κλινική έγκρισή του.

Η Κίναν έκανε το εμβόλιο στο τοπικό νοσοκομείο της στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας σήμερα το πρωί στις 08:31 (ώρα Ελλάδας), όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα που είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάζεται κατά της Covid-19», δήλωσε η Κίναν. «Είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω, επειδή σημαίνει πως μπορώ επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το Νέο Έτος, αφού έμεινα μόνη μου το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται οτι σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το NHS να προετοιμάζεται να ανταπεξέλθει στο μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας. Προτεραιότητα στον εμβολιασμό δίνεται στους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, ενώ αρχικά μόνο τα νοσοκομεία μπορούν να αποθηκεύσουν το εμβόλιο της Pfizer, παρόλο που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σχέδια για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να διανεμηθεί και σε άλλα χιλιάδες ιατρικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Η Βρετανία, που έχει πληγεί πιο πολύ στην Ευρώπη με τουλάχιστον 61.000 νεκρούς, είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο το οποίο ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech. Η Ρωσία επίσης άρχισε να χορηγεί, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το δικό της εμβόλιο, το Sputnik V.

Ο εμβολιασμός θα εξασφαλίζει στους Βρετανούς μια ταυτότητα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, με πληροφορίες όπως τον τύπο εμβολίου, τον αριθμό παρτίδας και την ημερομηνία χορήγησής του. Οι λεπτομέρειες μαζί με τα προσωπικά στοιχεία του ασθενούς θα καταχωρηθούν στη συνέχεια σε μια βάση δεδομένων του NHS.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…