Newsroom

Newsroom

Σε 2 δημοσκοπήσεις μοιράζονται την πρωτιά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, 3η η Χυσή Αυγή

Πρώτος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται από τον Επενδυτή. Η ΝΔ έρχεται…

Πρώτος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται από τον Επενδυτή. Η ΝΔ έρχεται 2η με 19,6%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7,3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8% και το ΚΚΕ με 3,9%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία».


Η άνοδος των αντιμνημονιακών απόψεων συνοδεύεται και από την εκ νέου ενίσχυση των απαισιόδοξων εκτιμήσεων ότι τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει (44%) και οδηγεί την κυβέρνηση σε οριακό σημείο.

Η αποδοχή της καταγράφεται μόλις στο 34%, πολύ κάτω από το άθροισμα 48% της εκλογικής δύναμης των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαθέτει θετική αποτίμηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του (36%), σε ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από την Κυβέρνηση στο σύνολο της και ειδικά στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ιδιαίτερα υψηλή αξιολόγηση με 80%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγράφουν απώλειες συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΔΗΜΑΡ συγκρατεί τις δυνάμεις της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης διατηρεί τις δυνάμεις του και περνάει στην πρώτη θέση τόσο της πρόθεσης όσο και της εκτίμησης ψήφου.

Για την εφημερίδα “Παραπολιτικά” στη δημοσκόπηση της RASS, η ΝΔ καταλαμβάνει ποσοστό 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά