Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια όταν μιλά για διαπλοκή

«Για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα χρειάζεται η ξεδίπλωση ενός στρατηγικού σχεδίου, δεν είναι μόνο τα ζητήματα της συμφωνίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Υπογράμμισε πως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι αφενός η ανάπτυξη, με στόχο τη μείωση της ανεργίας, με κοινωνικά δίκαια χαρακτηριστικά και αφετέρου η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

589b3a981dc5240b118b4957

Η Ρ. Σβίγκου είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, θα δώσει μια σαφή εικόνα τι σημαίνει αριστερή κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, τόνισε τα θετικά βήματα σε παιδεία, υγεία, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, αλλά και στην άνεση των κινήσεων της δικαιοσύνης απέναντι σε σειρά υποθέσεων. Πρόσθεσε δε, τα όσα έχουν γίνει και γίνονται στην κατεύθυνση ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων.

«Η συμφωνία που έρχεται στη Βουλή εκτός από τα δύσκολα μέτρα εμπεριέχει και τα αντίμετρα, που βρίσκονται ακριβώς στην κατεύθυνση ανακούφισης κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και άφησε αιχμές για τη ΝΔ η οποία έχει δηλώσει πως θα τα καταψηφίσει σημειώνοντας χαρακτηριστικά «τα συμφέροντα της ΝΔ δεν είναι τα αντίμετρα».

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Ιβάν Σαββίδη, η Ρ. Σβίγκου απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, γνωρίζουμε ποιος είναι και ποιο κόμμα εκπροσωπεί». Καταλόγισε δε στην αξιωματική αντιπολίτευση, μανία επιστροφής στην εξουσία με στόχο να συνεχίσουν το καθεστώς διαπλοκής που δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφερόμενη στις γαλλικές εκλογές, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη νίκη Μακρόν, ωστόσο υπογράμμισε ότι «το γεγονός ότι σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, όπως π.χ. στην Ολλανδία εμφανίζεται αύξηση της ακροδεξιάς, πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Η ακροδεξιά δεν πρέπει να νικηθεί μόνο εκλογικά αλλά και πολιτικά και κοινωνικά». Πρόσθεσε πως «η επόμενη μέρα πρέπει να είναι ημέρα αλλαγής της Ευρώπης και να νικηθούν οι πολιτικές που ενισχύουν τα ακροδεξιά φαινόμενα». Επίσης, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η Μαρίν Λεπέν έκανε ένα «λίφτινγκ» στη ρητορική, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρύψει την πολιτική της.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, εκτίμησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και για τα ποσοστά που θα κερδίσει η Λεπέν, αλλά κυρίως για το πώς κινηθεί η Αριστερά η οποία κατέγραψε σημαντική αύξηση στα ποσοστά της κατά τον α΄ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Χαριτσης 5

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Στις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις αναφέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, στο κυριακάτικο σημείωμά του στο…

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

joebiden

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

τραμπα αποπειρα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με…

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

6255833

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

Από το ανακαινισμένο κελί της VIP, σε θάλαμο μαζί με δεκαπέντε άτομα και «τούρκικη» τουαλέτα,…