Newsroom

Newsroom

Σάββας Ρομπόλης: Το πραγματικό εισόδημα των μισθωτών μειώθηκε 50% σε σχέση με το 2009

O επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο BHMA FM, επεσήμανε ότι έχει μειωθεί στο μισό το…

O επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο BHMA FM, επεσήμανε ότι έχει μειωθεί στο μισό το μέσο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, δηλαδή αυτό που απομένει μετά τους φόρους και τις μειώσεις των μισθών, σε σχέση με το 2009.

Ο ίδιος τόνισε πως το μοναδιαίο κόστος εργασίας την τελευταία διετία έχει περιορισθεί κατά 8% και τόνισε πως το Μνημόνιο προβλέπει πρόσθετη μείωση 15% για την διετία 2012 – 2014, κάτι που όπως είπε συνεπάγεται νέες μειώσεις μισθών.

Ο κ. Ρομπόλης επισήμανε πως -σύμφωνα με την τρόικα- ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα η μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, κάτι που έπρεπε βάσει του Μνημονίου να ισχύσει από τον Ιούνιο.

Ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης τόνισε πως οι άνεργοι το 2012 θα ξεπεράσουν το 1.200.000 και υπολογίζοντας τους μη εγγεγραμμένους άνεργους που φθάνουν το 6%, εκτίμησε πως θα προσεγγίσουν το 1.400.000, οδηγώντας την ανεργία άνω του 24% το 2012.


Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…