Newsroom

Newsroom

Σαρηγιάννης: Τώρα είμαστε στα 36.000 κρούσματα τη μέρα, θα φτάσουμε ως τα 53.000

Η υγειονομική επιβάρυνση από το άνοιγμα των σχολείων θα είναι της τάξεως του 10%, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ

5276651

Η πανδημία στη χώρα μας συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τροχιά, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, αλλά με μειωμένη ταχύτητα, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας στο Open, ο καθηγητής ανέφερε: “Μεσοσταθμικά, σε όρους κυλιόμενου εβδομαδιαίου μέσου όρου, βλέπουμε ότι θα φτάσουμε γύρω στις 53.000 κρούσματα την ημέρα. Τώρα ειμαστε στις 36.000, για να κάνουμε μια σύγκριση μεγεθών. Αλλά έχουμε ακόμα δρόμο και δυστυχώς αυτό σημαίνει και άλλες εφιαλτικές βραδιές, μέχρι τουλάχιστον τις 20-22 Ιανουαρίου. Μετά εμείς βλέπουμε μία κλιμάκωση η οποία θα έχει μία σχετικά καλή ταχύτητα, περίπου στο χρόνο που έκανε να φτάσει τόσο ψηλά, δηλαδή ένα μήνα, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου περιμένουμε να πέσουμε στα 2 με 3 χιλιάδες κρούσματα“.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, εκτίμησε πως η υγειονομική επιβάρυνση από την απόφαση αυτή θα είναι της τάξεως του 10%, και άρα τα σχολεία θα παίξουν κάποιο ρόλο στην επιτάχυνση των κρουσμάτων, αλλά όχι δραματικό. “Θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε”, σχολίασε.

 

 

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.