Newsroom

Newsroom

Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα τη μέρα στις αρχές Δεκεμβρίου

Πότε θα αρχίσει η επιβράδυνση της αύξησης των κρουσμάτων - Γύρω στα 5.000 κρούσματα ημερησίως αναμένονται τα Χριστούγεννα

5195087

Η ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα δεν θα προλάβουν να έχουν επίδραση σε αυτήν, ωστόσο δεν θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως αν εφαρμοστούν, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

“Αυτά τα μέτρα αν εφαρμοστούν, και είναι πάνω μας και πάνω στην Πολιτεία να τα εφαρμόσουν, δε θα φτάσουμε ποτέ τα 10.000 κρούσματα. Θα φτάσουμε όμως τα 9.000 κρούσματα, και αυτό περιμένουμε να συμβεί στις αρχές Δεκέμβρη. Μετά τις 15 του μήνα θα έχουμε μια επιβράδυνση της αύξησης. Αλλά αν τα μέτρα εφαρμοστούν, θα λειτουργήσουν σαν φρένο, όχι σαν κάτι πολύ δυναμικό που θα ανατρέψει την πορεία άμεσα. Θα χρειαστεί χρόνος γι’ αυτό”, τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ερωτηθείς σχετικά με τα Χριστούγεννα, εξήγησε ότι θα τα περάσουμε σε μία πτωτική πορεία, με τις τιμές γύρω στα 5.000 κρούσματα ημερησίως. “Εκεί θα είναι πραγματικά ένα ενδιαφέρον πρόβλημα, θα πρέπει να το δούμε τότε, κατά πόσον θα πρέπει να τα περάσουμε πιο ελεύθερα και χαλαρά ή να συγκεντρωθούμε λίγο, να κρατηθούμε, ώστε να πάμε χαμηλά, γιατί θα είμαστε στα 5.000, δεν θα είναι λίγα”, σημείωσε.

 

 

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…