Newsroom

Newsroom

Σαουδική Αραβία: "Καρατομήθηκε" ο υπουργός Υγείας, λόγω της εξάπλωσης του MERS

Ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ Αλ Ραμπία, «πλήρωσε το μάρμαρο» για την έξαρση του επικίνδυνου κοροναϊού MERS στη…

rabees

Ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ Αλ Ραμπία, «πλήρωσε το μάρμαρο» για την έξαρση του επικίνδυνου κοροναϊού MERS στη χώρα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, ο Αλ Ραμπία απομακρύνθηκε από το πόστο του με βασιλικό διάταγμα του βασιλιά Αμπντάλα, ενώ τη θέση του θα πάρει προς το παρόν ο υπουργός Εργασίας, Αντέλ Φακίχ, ο οποίος θα διατηρήσει και τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εργασίας.

Η Σαουδική Αραβία έχει επιβεβαιώσει ότι 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει από τον κοροναϊό MERS από τότε που η ασθένεια αναγνωρίστηκε, το 2012, εκ των οποίων οι 79 έχουν πεθάνει. Η εξάπλωση των νέων κρουσμάτων επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο υπήρξε ξαφνική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων αυτόν το μήνα. Μάλιστα, ένα κρούσμα εμφανίστηκε και στην Ελλάδα, σε 69χρονο άνδρα ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη Σαουδική Αραβία και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι 49 επιβεβαιωμένες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κυρίως στην πόλη Τζέντα, αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της τάξης του 25% στο συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…