Σαμαράς: "Θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας"

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των…

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Απομακρυνόμαστε σιγά-σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της νέας Ελλάδας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σχολίασε: «Μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στα πόδια της, και ατενίζουμε το μέλλον πια, με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία».

«Όλα τα άλλα, όπως ξέρετε, είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει» απάντησε, ερωτηθείς αν ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία» συμπλήρωσε σχετικά. Σε άλλη ερώτηση για το ποια θα είναι η ελληνική πρόταση, απάντησε: «Θα δούμε».