Newsroom

Newsroom

Σαμαράς: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Β. Κορέα"

Σε ομιλία του στην Κομοτηνή, ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι «η χώρα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης, από τον…

Σε ομιλία του στην Κομοτηνή, ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι «η χώρα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης, από τον οποίο προσωρινά την έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις 25 Ιανουαρίου», ενώ παρά τις μνηνονιακές δεσμεύσεις, εξήγγειλε πως οι αποδοχές στο δημόσιο θα αυξηθούν και θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο μνημονιακός πρωθυπουργός, προέβη σε διαβεβαιώσεις, όπως σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, εάν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «θέλει να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης για να σώσει τους βολεμένους συνδικαλιστές και να κάνει πιο πλούσιους τους κερδοσκόπους της δραχμής».
 
Στη συνέχεια της ομιλίας του, είχε το θράσος να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βόρεια Κορέα. «Οι Έλληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Εμμένοντας στην καταστροφολογία, είπε πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει τέλος στις επιδοτήσεις των αγροτών, τα τραπεζικά δάνεια των επιχειρήσεων και τα έργα του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια.
 
«Όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα, αυτοί θέλουν να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης. Γιατί μία πτωχευμένη Ελλάδα σε δραχμή θα τους έδινε τη δυνατότητα να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι εκλογές θα είναι το «μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού» συνέχισε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δει τις ξένες προειδοποιήσεις για Grexit.

Τέλος, ο απερχόμενος πρωθυπουργός θυμήθηκε την ορθοδοξία, και άφησε αιχμές για κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την Εκκλησία, λέγοντας ότι «η ορθοδοξία είναι κομμάτι της ψυχής μας και όχι σημαία ευκαιρίας για δημόσιες σχέσεις παραμονές εκλογών»