Newsroom

Newsroom

Σαμαράς: "Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα"

«Στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα» εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών.…

samaras 129

«Στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα» εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως «βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα», ενώ αναφέρθηκε «στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε» σχολιάζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα κόκκινα δάνεια χαρακτηρίζοντάς τα ως τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αγώνα προσέλκυσης επενδύσεων, στους διεθνείς διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες και τις συμμαχίες γι’ αυτό. «Είναι φωτογραφίες ενός πολυμέτωπου αγώνα που κάνουμε» ανέφερε.

«Αυτά γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας» σχολίασε, προσθέτοντας: «Για να βγει η χώρα από την κρίση και για να μη ξαναπέσει εξαρτάται από την παραγωγική ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εν ολίγοις από την εξωστρέφεια. Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της προσπάθειας. Πρέπει να κερδίζουν τα προϊόντα μας ξένες αγορές και να αντιμετωπίζουν τα ξένα προϊόντα εντός της χώρας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από τη κρίση και να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. «Οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε την σχέση του κράτους με τον επιχειρηματία, τολμούμε και έχουμε προχωρήσει μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά όπως και για την διευκόλυνση της φορολογίας.

Υποστήριξε και πάλι ότι στόχος και μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση και για την κοινωνία είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση απλοποίησε τις διαδικασίες για την ίδρυση επιχειρήσεων ενώ εφαρμόζει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε πολλούς τομείς κατά τρόπο που βοηθά την άσκηση της επιχειρηματικότητας και την σχέση των επιχειρηματιών με την διοίκηση.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι είναι αδιάκοπη η προσπάθεια για την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά που είναι η προϋπόθεση για την επιχειρηματικότητα.

Ενδεικτικά ανέφερε την εξασφάλιση 1,4 δισ. ευρώ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τη δημιουργία συστήματος εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις, «αναδιαρθρώσαμε το νέο ΕΣΠΑ, ιδρύσαμε το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θεσπίζει κίνητρα για να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και για να βοηθήσει τις startups επιχειρήσεις ενώ προανήγγειλε ότι θα θεσπιστούν κίνητρα για να επιστρέψουν κεφάλαια που είχαν φύγει από την χώρα.

Υπογράμμισε ότι «για να είναι η ανάπτυξη βιώσιμη θα πρέπει να στηριχθεί στις επενδύσεις, στις εξαγωγές και όχι στην κατανάλωση. Το μοντέλο της οικονομίας πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να μπει στον παγκόσμιο καταμερισμό ως παραγωγός και όχι μόνο ως καταναλωτής. Το κράτος πρέπει να περιοριστεί στον επιτελικό του ρόλο και να παρέχει καλές κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες παράλληλα με την ασφάλεια και την άμυνα. Το κράτος θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες και αρωγός και όχι απέναντί τους».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Δις MVP του NBA (2019, 2020), ο Ελληνας άσος θα συμμετάσχει στο Παρίσι στους πρώτους…

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

σαντορινη

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

Η εικόνα που δημιουργείται στο λιμάνι της Σαντορίνης επιβεβαιώνει την έλλειψη μέριμνας και υποδομών για…