Σαμαράς: Αντίθετος με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και με πιθανή σύγκληση απόψεων με τον Ερντογάν

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων του δεξιού και ακροδεξιού ακροατηρίου της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν ξεσπάσει με αφορμή το επερχόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρώην πρωθυπουργός, έστειλε το δικό του μήνυμα.

EK Samaras 0

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται σε αιχμηρό πλαίσιο στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα, διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ζητά διορθώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, Δεκεμβρίου, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι «δεν είναι καλή ιδέα», αλλά και στο επικείμενο μνημόνιο συνεργασίας για το Μεταναστευτικό μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας εκφράζει αρκετές ενστάσεις, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα» και σε άλλο σημείο προσθέτει πως «ο κατευνασμός όπως πολύ σωστά υπογράμμισε και ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος. Λέτε δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;».

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά τάσσεται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, επισημαίνοντας ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Επίσης ο κ. Σαμαράς ζητά διορθώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…