Σάλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Όλοι συζητούν για το πέναλτι που κέρδισε η Παρί – Η απόφαση της UEFA (video)

Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία ή αυτά ανήκουν στη φαντασία;

Παρί Νιουκάστλ

Χθες Τρίτη 28/11 ήταν η πρώτη μέρα των αγώνων της 5ης αγωνιστικής για τη φάση των ομίλων του Champions league με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται στη Γαλλία την αγγλική Νιούκαστλ σε ένα παιχνίδι που έκρινε πολλά για τη συνέχεια των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι μέχρι και τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού βρίσκονταν μπροστά στο σκορ, καθώς είχαν προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με γκολ του Ισαάκ στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ωστόσο, στο 90+6, έγινε η φάση που έχει προκαλέσει πραγματικά σάλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον αμυντικό της αγγλικής ομάδας, Λιβραμέντο, να κάνει χέρι στην περιοχή και το VAR να καλεί τον ρέφερι, Μαρτσίνιακ, να ελέγξει στο μόνιτορ τη φάση, με τον Πολωνό να καταλογίζει πέναλτι παρά το γεγονός πως η μπάλα είχε βρει αρχικά στα πλευρά του Άγγλου.

Η Παρί με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε και πήρε εν τέλει τον πολυπόθητο βαθμό που τις αναπτερώνει τις ελπίδες για τη συνέχεια στη διοργάνωση.

Οι σκέψεις που κανείς δεν θέλει να είναι αλήθεια

Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που πολλοί αναρωτήθηκαν αν μια τέτοια αμφισβητούμενη φάση, η οποία δεν δίνεται σε κανονική ροή από τον διαιτητή, γινόταν στα τελευταία λεπτά υπέρ, μιας άλλης, όχι και τόσο ισχυρής ομάδας, θα δινόταν; Ή πλέον και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία;

Όχι ότι η Νιουκάστλ είναι καμιά «φτωχοομάδα» αλλά οι Γάλλοι έχουν σπαταλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχουν καταφέρει τίποτα κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες τους.

Η απόφαση της UEFA

Πάντως η UEFA με σημερινή της απόφαση ουσιαστικά τιμώρησε τον VAR του χθεσινού ματς, Τόμας Κβιατκοβσκι, ο οποίος δεν θα είναι VAR στο σημερινό ματς της Σοσιεδάδ με την Σάλτσμπουργκ, όπως ήταν προγραμματισμένο και στην θέση του θα βρίσκεται ο Γερμανός, Μάρκο Φριτς.

Δείτε τη φάση και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

Ας ελπίσουμε ότι όλες αυτές οι απόψεις περί χρημάτων και βαθμών να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και το καλύτερο άθλημα στον κόσμο να παραμείνει αναλλοίωτο για να μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις σαν εκείνες του παρελθόντος!

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…