Σάλος στην Ιταλία: Το «χούφτωμα» μέχρι 10 δευτερόλεπτα δεν είναι παρενόχληση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει 66χρονο επιστάτη σχολείου στη Ρώμη που είχε θωπεύσει 17χρονη και είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση.

Capture 143

Στην Ιταλία, σάλος και οργή έχουν ξεσπάσει από την απόφαση δικαστή, ο οποίος αθώωσε 66χρονο σχολικό επιστάτη, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι 17χρονης μαθήτριας την ώρα που ανέβαινε τη σκάλα και της άρπαξε το εσώρουχο, αγγίζοντας τους γλουτούς της. «Γλυκιά μου, το ξέρεις ότι αστειευόμουν», της είπε ο άντρας όταν η μαθήτρια έστρεψε έντρομη το βλέμμα της πάνω του.

Μετά το περιστατικό, που συνέβη τον Απρίλιο του 2022, η μαθήτρια κατήγγειλε τον 66χρονο επιστάτη, ονόματι Αντόνιο Αβόλα. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως θώπευσε τη μαθήτρια παρά τη θέλησή της και ομολόγησε πως τελικά, δεν του φαινόταν και τόσο αστείο.

Και ενώ ένας εισαγγελέας της Ρώμης πρότεινε για τον 66χρονο ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο επιστάτης αθωώθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο λόγος που αθωώθηκε; Επειδή σύμφωνα με τους δικαστές, η συμπεριφορά του «δεν μπορεί να κριθεί ως εγκληματική» αφού η πράξη διήρκεσε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα.

Οργή στην Ιταλία

Από την απόφαση και ύστερα, η έκφραση «palpata breve» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «ένα σύντομο ψηλάφισμα» έχει γίνει τάση στο Instagram και στο TikTok στην Ιταλία, μαζί με το hashtag #10secondi.

Οι Ιταλοί χρήστες δημοσιεύουν βίντεο κοιτώντας την κάμερα αγγίζοντας οι ίδιοι διάφορα «επίμαχα» σημεία του σώματός τους για δέκα δευτερόλεπτα συνεχόμενα.

Το παρακάτω βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο γνωστός ηθοποιός Πάολο Καμίλι αναδημοσιεύτηκε από την Κιάρα Φεράγκνι, την πιο διάσημη influencer της Ιταλίας.

Τα βίντεο αυτά στοχεύουν στο να αποδείξουν ότι δέκα δευτερόλεπτα είναι ικανά για να σε κάνουν να νιώσεις την κακοποίηση.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV