Σάλος στην Ισπανία μετά το βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικό (βίντεο)

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί  βίντεο, το οποίο παρουσιάζει Ισπανούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν με γκλομπ έναν μετανάστη από την Αφρική, ο οποίος…

spain imigrant

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί  βίντεο, το οποίο παρουσιάζει Ισπανούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν με γκλομπ έναν μετανάστη από την Αφρική, ο οποίος κρεμόταν από την περίφραξη της Μελίγια στην ισπανική πλευρά πριν χάσει από το ξύλο τις αισθήσεις του. Το βίντεο, που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στην Ισπανία, μαγνητοσκοπήθηκε από την τοπική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Prodein, η οποία αναγνώρισε ως θύμα έναν 23χρονο άντρα από το Καμερούν, τον Ντάνι.

Το θύμα είχε προσπαθήσει μαζί με άλλους μετανάστες να περάσει παράνομα στην ισπανική πλευρά. Στα πλάνα που καταγράφηκαν, φαίνεται ένα μέλος της χωροφυλακής να τον χτυπά άγρια με γκλομπ ενώ εκείνος κρέμεται από την περίφραξη. Ο Ντάνι πέφτει αναίσθητος ανάμεσα στους χωροφύλακες, οι οποίοι στη συνέχεια τον μεταφέρουν ξανά στη μαροκινή πλευρά.

Ο διευθυντής της οργάνωσης που βιντεοσκόπησε τη σκηνή, Χοσέ Παλαθόν, μίλησε για «υπερβολική βία» από την πλευρά της αστυνομίας, τονίζοντας ότι το θύμα είχε αδιαμφισβήτητα ανάγκη από ιατρική βοήθεια. «Ολο αυτό δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά συνιστά και περιφρόνηση στην ηθική» τόνισε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Ιρένε Φλόρες, πάντως, περισσότερο ενίσχυσε παρά μετρίασε τις αντιδράσεις, δηλώνοντας ότι ο μετανάστης προέβαλλε «παθητική αντίσταση» και ότι η αστυνομία απλώς «τήρησε σχολαστικά το νόμο».

 

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…