Αστυνομικός στην Κρήτη καυχιέται για την εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού: «Γα..μω τα σπίτια σας βρομιάρηδες»

«Γ...ΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ». Όπως έγραψε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκογιαννάκης «η πόλη είναι δική τους». Σε περίπτωση που οι πολίτες του Ηρακλείου δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.

386646432 1059828565355776 7697032819210694971 n

Τέλος μετά από δύο δεκαετίες στην Κατάληψη Ευαγγελισμού στο κέντρο του Ηρακλείου έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επιχείρηση τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (30/09) στη διάρκεια της οποίας ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε από την ταράτσα του κτιρίου.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε επώνυμη μαρτυρία, ο φοιτητής που έπεσε από την ταράτσα της κατάληψης κατά τη διάρκεια της βίαιης εκκένωσής της, είχε δεχτεί ξυλοδαρμό από αστυνομικούς και ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες.

Για τη «μεγαλειώδη» αυτή εισβολή της αστυνομίας που παραλίγο να αφήσει παράλυτο έναν νεαρό, σε έναν (ακόμη) χώρο που από το 2002 λειτουργούσε ως πυρήνας πολιτικής και πολιτιστικής δράσης, δε δίστασε να καυχηθεί δημόσια ένας αστυνομικός -γνωστός στην τοπική κοινωνία για τις φασιστικές του θέσεις-  μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος, για τον Γιώργο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος λίγο μετά έσπευσε να κατεβάσει την ανάρτηση. Δυστυχώς για τον ίδιο, οι δηλώσεις του καταγράφηκαν.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκογιαννάκης «η πόλη είναι δική τους». Σε περίπτωση που οι πολίτες του Ηρακλείου δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.

«Η ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ».

Καταγραφή 17

Ο Γιώργος Μαρκογιαννάκης δεν διαψεύδει τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ισχυρίζεται ωστόσο ότι είναι προϊόν…χακαρίσματος.

386877306 635968938650079 3666359980248549645 n

Να σημειωθεί πάντως, ότι ο εν λόγω αστυνομικός με παλαιότερη δημοσίευσή του, υποστήριζε ενεργά τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα παρόλο που είχε δηλώσει δημόσια την υποστήριξή του σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, παρέμεινε στο σώμα.

Η ανάρτηση της σελίδας «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη»

Ο εικονιζόμενος “κύριος” Γιώργος Μαρκογιαννάκης, που υπηρετεί στις δυνάμεις καταστολής στο Ηράκλειο, έκανε την παρακάτω ανάρτηση πριν 2 ημέρες. Η ανάρτηση έχει πλέον κατέβει από τον προσωπικό του λογαριασμό, μετά από πλείστες αντιδράσεις (ή/και συμβουλές ψυχραιμότερων) όμως τα πειστήρια εξακολουθούν να υπάρχουν.
➡️Για όσους δεν αντιλαμβάνονται σε τι αναφέρεται μοιράζοντας “καρκίνους”, πρόκειται για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία κατέληξε σε βασανισμούς και έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό αναρχικού που έπεσε (ή ωθήθηκε να πέσει) από την ταράτσα του κτιρίου και ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα [ διαβάστε την ανατριχιαστική, επώνυμη καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα εδώ: https://www.facebook.com/photo?fbid=1059271755411457&set=a.762773368394632 ]
✅Φυσικά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό στην Αγία Οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ, η οποία διακρίνεται από υψηλό επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης. Γνωρίζουμε επίσης πως θα ανακτηθεί η σβησμένη ανάρτηση, θα κληθεί ο αστυνομικός σε απολογία, θα γίνει ΕΔΕ και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά…
…ή και όχι.

Μαρτυρία για την πτώση φοιτητή από ταράτσα της κατάληψης Ευαγγελισμού μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν ξημερώματα του Σαββάτου όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην ιστορική κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο, σε ακόμα μια επίθεση στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η επιχείρηση των δυνάμεων της αστυνομίας ξεκίνησε στις 5:30 το πρωί αποκλείοντας τις οδούς Λόρδου Βύρωνος και Θεοτοκοπούλου. Στη συνέχεια πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο της κατάληψης εντός του οποίου βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή 10 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη συνελήφθησαν ενώ υπήρξε και τραυματισμός ενός εξ’ αυτών που επιχείρησε να διαφύγει.

Σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εισβολής των ΜΑΤ στην ιστορική κατάληψη και ειδικά για τον τραυματισμό του φοιτητή «από θαύμα ζει και δεν έμεινε παράλυτος». Τη σοβαρή καταγγελία έκανε μέσω της «Εφ.Συν.» ο υποψήφιος διδάκτορας Γιάννης Στεφανής, ο οποίος είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Όπως δήλωσε  ο κ. Στεφανής «Από θαύμα ζει και δεν έμεινε παράλυτος. Το βασανιστήριο του όμως συνεχίστηκε καθώς είχε την ατυχία να πέσει σε βάρδια γιατρού από το Βενιζέλειο που προσπάθησε να κουκουλώσει την υπόθεση, ξαναστέλνοντας τον πίσω στην Αστυνομική διεύθυνση».

Διαβάστε όλη τη μαρτυρία εδώ.

Ως απάντηση για την πρωϊνή εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατευθύνθηκε προς το κτίριο Ανδρόγεω όπου στεγάζεται το Πολύκεντρο νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου αλλά και η αίθουσα εκδηλώσεων Μανόλης Καρέλλης όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη για τη βιολογική γεωργία.

Εκεί υπήρξε αντιπαράθεση με την αστυνομία ενώ έγινε εκτεταμένη ρίψη χημικών στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές ενώ περίπου 20 άτομα βρέθηκαν εγκλωβισμένα στην ταράτσα του κτιρίου Ανδρόγεω, δίπλα στο δημαρχείο της πόλης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διαδηλωτών η αστυνομία δε δίστασε να χρησιμοποιήσει χημικά μέσα στον κόσμο όπου υπήρχαν οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και τουρίστες. Η ένταση διήρκεσε περίπου μισή ώρα ενώ στη συνέχεια η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές στις οποίες ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…