Newsroom

Newsroom

Σάλος από τις πρωτοφανείς ακροδεξιές αναρτήσεις εν ενεργεία εισαγγελέα

Με αναρτήσεις ανάρμοστες που κινούνται εκτός συνταγματικού τόξου ο αντεισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός, γνωστός για την εμπλοκή του σε υποθέσεις όπως η Siemens και ο Χριστοφοράκος καταφέρεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για το ονοματολογικό.

5b27a2281dc524a6398b456e

Ο Ανδρέας Καραφλός έγινε γνωστός και εκτός δικαστικών κύκλων όταν ως εισαγγελέας αρχειοθέτησε το σκάνδαλο Siemens -ΟΣΕ και είχε διαχειριστεί και το δεν εκτέλεσε ποτέ το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Με αφορμή την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ τοποθετήθηκε με  πρωτοφρανείς αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο facebook χρησιμοπουιώντας χουντική ρητορική μιλώντας για “κομμούνια” από τα οποία “καταστράφηκε η χώρα” και πρέπει “να φύγουν”. Ακόμα μέσω του λογαριασμού του, ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί “εθνικό μειοδότη” .

Όπως γίνεται αντιληπτό, εκτός του μείζοντος ηθικου ζητήματος που εγείρεται, – κάτι το οποίο καθιστά απαραίτητο τον πειθαρχικό έλεγεο του Ανδρέα Καραφλού-, η ρητορική αυτή  παραβιάζει και τον Κανονισμό των δικαστηρίων και δη το άρθρο 91 που ορίζει σαφώς πότε συντελείται πειθαρχικό παράπτωμα από δικαστικό λειτουργό.

Όπως ορίζεται χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 91 :

1. Το πειθαρχικό παράπτωμα συντελείται με υπαίτια και καταλογιστή ενέργεια ή παράλειψη του δικαστικού λειτουργού, εντός ή εκτός υπηρεσίας, η οποία αντίκειται προς τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις ή είναι ασυμβίβαστη προς το αξίωμα του και θίγει το κύρος του ή το κύρος της δικαιοσύνης.

2. Πειθαρχικά παραπτώματα του δικαστικού λειτουργού είναι:

α) πράξεις που μαρτυρούν έλλειψη πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας,

β) κάθε παράβαση διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της δικαιοσύνης, την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και την κατάσταση του ως δικαστικού λειτουργού,

γ) η χρησιμοποίηση της ιδιότητας του για επιδίωξη ιδιοτελών σκοπών,

δ) η αναξιοπρεπής ή απρεπής εντός ή εκτός υπηρεσίας συμπεριφορά…

Δείτε παρακάτω τις επίμαχες αναρτήσεις








Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος