Newsroom

Newsroom

Σαλαμίνα – Μητέρα της 43χρονης: «Με πήρε τηλέφωνο και μου έλεγε μαμά με σκοτώνει» (Video)

«Ποτέ δεν περίμενα πως θα γύριζα από τον γιατρό και θα έβλεπα το παιδί μου νεκρό σκεπασμένο με μία κουβέρτα - «Η Αστυνομία τι έκανε; Στο φέρι μποτ πώς μπαινόβγαινε;»

Σαλαμίνα

Καθηλώνει με τα όσα αποκαλύπτει η μητέρα της 43χρονης που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας στη Σαλαμίνα από τον 71χρονο σύντροφό της, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

«Με πήρε τηλέφωνο κλαίγονται και μου έλεγε ”μαμά με σκοτώνει”», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα της.

Η μητέρα της 43χρονης μίλησε για την υπόθεση, λέγοντας πως όταν πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και τους είπε τί είχε συμβεί στην κόρη της το βράδυ της Παρασκευής, εκείνοι της είπαν να πάει να την πάρει και να μετάβουν στο τμήμα για να κάνουν μήνυση.

Ωστόσο, ακόμα και εάν η μητέρα της άτυχης γυναίκας τους ζήτησε επανειλημμένα να πάνε στο σπίτι της 43χρονης, εκείνοι αρνήθηκαν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια, «Είμαι πολύ σοκαρισμένη με αυτό που συνέβη. Έχουμε και τις ευθύνες μας ως οικογένεια. Ήταν ένα παιδί κλειστό και δεν μας έλεγε πώς της φερόταν. Το σίγουρο είναι πως δεν κακοποιούσε το παιδί. Δεν το αγκάλιαζε και όταν ο μικρός τον έπαιρνε αγκαλιά, εκείνος τον έσπρωχνε. Τον τελευταίο καιρό μας εκμεταλλευόταν όλους. Τον συντηρούσα εγώ με τη σύνταξή μου. Κάνεις μας όμως, δεν είχε διαμαρτυρηθεί. Όσον αφορά για τον κόσμο που έλεγε πω άκουγε να φωνάζουν, εμάς δεν μας ειδοποίησαν κανείς αλλά ούτε και την αστυνομία. Με πήρε την Παρασκευή και μου είπε ’’μαμά με σκοτώνει’’».

«Πήρα την αστυνομία και τους είπα να με βοηθήσουν γιατί δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω όταν πήγαινα και μου είπαν να πάω να πάρω την κόρη μου και την  πάω από εκεί να κάνει μήνυση. Μετά τους ξαναπήρα αλλά πάλι αρνήθηκαν να παρουσιαστούν. Πήγα εκεί και είδα το παιδί μου με χτυπήματα στα πόδια και τον μικρό να κλαίει. Τους πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο αστυνομικός υπηρεσίας εκείνο το βράδυ δεν έκανε καν τον κόπο να πάει κοντά να δει σε τι κατάσταση είναι το παιδί. Του είπα πως το παιδί έχει σπασμένα τα πόδια του και μου είπε να πάμε σε νοσοκομείο και να πάμε μετά να κάνουμε μήνυση. Πήγα στο Κέντρο Υγείας, το τακτοποίησα, και την επόμενη μέρα πήγαμε πάλι το Α.Τ.  Εκεί ο διοικητής με την υπαστυνόμο μας φέρθηκαν άψογα. Έφυγαν τα περιπολικά αλλά δεν τον εντόπισαν. Εκ των υστέρων μαθαίνω εγώ πως αυτός έκανε ένα δρομολόγιο στο 5 η ώρα στο αεροδρόμιο. Η Αστυνομία τι έκανε; Στο φέρι μποτ πώς μπαινόβγαινε;».

Όπως είπε η μητέρα της 43χρονης, είπε στην αστυνομία εάν θα πρέπει να έχουν μία κάλυψη από την αστυνομία και εκείνοι τους είπαν να πάμε να μείνουν κάπου αλλού

«Εκείνοι δηλώσανε πως μας έδωσαν χαρτί για να πάει το παιδί σε δομή, αλλά εμείς δεν πήραμε ποτέ κάποιο χαρτί ούτε υπάρχει δομή στη Σαλαμίνα. Ποτέ δεν περίμενα πως θα γύριζα από τον γιατρό και θα έβλεπα το παιδί μου νεκρό σκεπασμένο με μία κουβέρτα. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και αυτός πήρε και την τσάντα της και το κινητό του μικρού».

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας, είπε με την σειρά του πως η Αστυνομία δεν είχε καμία ευαισθητοποίηση για το περιστατικό.

«Έχω συγκινηθεί γιατί αυτή η υπόθεση μας έχει αγγίξει όλους. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει εάν ήταν το παιδί το 15χρονο εκεί; Από την άλλη, καταγγέλλεται, πέρα από τον διοικητή, πως η Αστυνομία δεν είχε καμία ευαισθητοποίηση για το γεγονός».

Κανένας δικηγόρος δεν θέλει να αναλάβει τον 71χρονο

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου έλαβε από την εισαγγελία Πειραιά ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της 43χρονης στη Σαλαμίνα. Ο 71χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του συνελήφθη στο Κερατσίνι μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος που έφυγε από τη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας δικηγόρος δεν θέλει να αναλάβει τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο.

Κυνικός και αμετανόητος ο 71χρονος γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας στους αστυνομικούς – Τι είπε ο πρώην σύζυγό της 43χρονης

«Την αγαπούσα. Εγώ έκανα τα πάντα γι’ αυτή και εκείνη με απατούσε. Στις 2 Δεκεμβρίου τη χτύπησα γιατί τη βρήκα με άλλον άντρα στο σπίτι. Αφού τη σκότωσα γύριζα όλη τη μέρα. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω ή να παραδοθώ μέχρι που με βρήκατε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Alpha.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δίπλα του είχε την καραμπίνα και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο τον πρόδωσε. Αρχικά το είχε κλειστό, μετά όμως το άνοιξε. Οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τα στίγματα του τηλεφώνου και έτσι τον εντόπισαν. «Έπρεπε να την τιμωρήσω. Μετά από τόσα χρόνια πώς μπόρεσε να μου το κάνει αυτό; Εγώ καθόμουν μαζί της παρά τα προβλήματα που είχε με το παιδί».

Ο δράστης, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα, εθεάθη σε καφετέρια να πίνει τον καφέ του αμέριμνος.

«Αγόρασα την καραμπίνα από έναν Αλβανό στο νησί και αποφάσισα να τη σκοτώσω. Περίμενα να φύγει το παιδί και στη συνέχεια την πυροβόλησα δύο φορές. Μετά έφυγα, πήγα στο καφενείο και αφού τηλεφώνησα σε έναν φίλο μου και του είπα τι είχε συμβεί έφυγα από τη Σαλαμίνα», φέρεται να είπε ο 71χρονος.

«Ανοίγουν» τα τηλέφωνα – Η πιθανή εμπλοκή τρίτου προσώπου

Το κινητό που είχε μαζί του ο 71χρονος άνδρας, ήταν αυτό που είχε πάρει από τη σύντροφό του την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν τη δολοφονήσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Ο λόγος που το πήρε, ήταν για να ελέγξει τα μηνύματά της. Όταν έφυγε ο άνδρας, οι Αρχές τον βρήκαν από το σύστημα εντοπισμού στίγματος του δικού του κινητού.

Ακόμη, οι Αρχές θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ερωτήματα. Πρώτον, όσον αφορά τρίτο πρόσωπο που είπε πως τον είδε μαζί με τη 43χρονη την Παρασκευή, έλεγε πως δεν τον γνώριζε αλλά τον είδε για πρώτη φορά εκεί.

Τα ζητούμενα είναι δύο, σε αυτή την περίπτωση. Αν ανάμεσα στην Παρασκευή και την ημέρα της δολοφονίας υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ δράστη και θύματος που θα προκύψει από τα κινητά τους και δεύτερον, εάν υπήρξε κάποια αποτρεπτική κίνηση από το -άγνωστο- τρίτο πρόσωπο.

 

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος