Σακελλαρίδης: Έχουμε μπει στις ράγες για συμφωνία

Πως η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές επιβεβαίωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο ρ/σ Real fm. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως η συμφωνία που θα έρθει προς ψήφιση θα ικανοποιεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

sakellaridis 20

Πως η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές επιβεβαίωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο ρ/σ Real fm. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως η συμφωνία που θα έρθει προς ψήφιση θα ικανοποιεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύουμε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος, ότι έχουμε μπει στην ουσία στις ράγες, στην κατεύθυνση προς μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία και έχουμε προχωρήσει αρκετά πάνω σε αυτές τις ράγες. Με τις συζητήσεις που σήμερα ξεκινάνε δια ζώσης στις Βρυξέλλες στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων και με σταθμό τη Σύνοδο κορυφής στη Ρίγα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον κο. Σακελλαρίδη, η Σύνοδος Κορυφής στην Ρίγα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στον δρόμο προς την συμφωνία. «Τη θεωρώ σταθμό από την άποψη ότι προφανώς εκεί ο πρωθυπουργός μπορεί να έχει και συζητήσεις και επαφές στο περιθώριο, εκεί θα βρίσκεται άλλωστε όλη η ηγεσία και των χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως τέτοιου τύπου σύνοδοι κορυφής υπάρχει ένα κλίμα που ο καθένας θέλει να συζητήσει και με τον άλλο ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο. Τη βάζω όχι ως έναν καταληκτικό σταθμό, αλλά ως έναν ενδιάμεσο σταθμό που θα μπορούσαν ενδεχομένως κάποιες επαφές να βοηθήσουν στο να υπάρξει μία σύγκλιση κι ένα κοινό έδαφος στο δρόμο προς την συμφωνία».

Στο ερώτημα αν θα καταφέρει η κυβερνητική πλειοψηφία να μείνει συμπαγής ψηφίζοντας μία τέτοια συμφωνία στη Βουλή ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα σας εξηγήσω γιατί. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δεχθεί μία συμφωνία η οποία θα εκφεύγει από το πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει στις 25 Γενάρη. Δεν θα φέρει δηλαδή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μία συμφωνία η οποία θα νιώθει κάποιο μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του ή να βάλει τον εαυτό του να ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας. Κι γι’ αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί και να είστε σίγουρος ότι τέτοια θα είναι τα χαρακτηριστικά μιας συμφωνίας». Και σημείωσε: «Οταν έρθει η συμφωνία θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που στην ουσία θα ικανοποιούν το σώμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα αν παραμένει στο τραπέζι το θέμα του δημοψηφίσματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε πάρει τη λαϊκή εντολή και την έχουμε πάρει σχετικά νωρίς, δηλαδή δεν έχει ξεθωριάσει η λαϊκή εντολή που έχουμε πάρει. Κάτι που στην ουσία επικυρώνεται και από τις δημοσκοπήσεις τις οποίες βλέπουμε. Μάλλον ενισχύεται η λαϊκή εντολή. Και είχαμε πάρει μία λαϊκή εντολή βασισμένη σε ένα δημοψηφισματικού τύπου ερώτημα: “θέλετε το πρόγραμμα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή θέλετε το πρόγραμμα που προωθεί η ΝΔ του κ. Σαμαρά;”.Και ο λαός επέλεξε με το ποσοστό που μας επέλεξε τη μία απάντηση. Επομένως έχουμε τα καύσιμα να συνεχίσουμε βασισμένη σε αυτή τη λαϊκή εντολή που έχουμε πάρει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν φοβόμαστε τη λαϊκή εντολή και δεν φοβόμαστε τη λαϊκή έκφραση. Επειδή πιστεύουμε όμως ότι η συμφωνία η οποία θα έρθει θα κινείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν θα χρειαστεί πιστεύω εν τέλει».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…