Σαχινίδης: Ο ηγέτης να προκύψει από τη βάση

Αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφήνει ο Φίλιππος Σαχινίδης λέγοντας πως στο Συνέδριο θα αξιολογηθούν προγράμματα, πρόσωπα, ηγέτης και…

Αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφήνει ο Φίλιππος Σαχινίδης λέγοντας πως στο Συνέδριο θα αξιολογηθούν προγράμματα, πρόσωπα, ηγέτης και ηγετική ομάδα, ενώ υπογραμμίζει πως ο ηγέτης θα πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοιχτή διαδικασία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής” ο κ. Σαχινίδης λέει χαρακτηριστικά ότι “το ερώτημα ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα το θέσω εγώ. Θα το θέσει η κοινωνική βάση, που θα αντιπροσωπευθεί στο Συνέδριο, όπου θα αξιολογηθούν τα προγράμματα, τα πρόσωπα, ο ηγέτης και η ηγετική ομάδα. Και ο ηγέτης πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοικτή διαδικασία, που αποτελεί κεκτημένο του χώρου μας”.

Τονίζει ότι πρέπει να γίνει ξανά πλειοψηφική δύναμη ο χώρος της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και σημειώνει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προτείνει τον διχασμό και όχι τη συναίνεση που είναι προϋπόθεση για την οριστική έξοδο από την κρίση. Πεποίθησή μου είναι ότι η κρίσιμη συμμαχία για την επανένωση της κοινωνίας, η συμμαχία “δημιουργών και αδυνάτων”, μπορεί να γίνει μόνο από την αναγεννημένη ελληνική σοσιαλδημοκρατία”.

Ο ίδιος κρατά αποστάσεις από τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως “ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει τις απόψεις του, όπως αυτός δημοσίως τις διατυπώνει”.

Ο Γιάννης Αγγελάκας για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με την Όλια Λαζαρίδου στη «Nέκυια»

Ο Γιάννης Αγγελάκας για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με την Όλια Λαζαρίδου στη «Nέκυια»

«Ονειρεύτηκα μια υποβλητική αφήγηση της Οδύσσειας» δηλώνει ο Γιάννης Αγγελάκας και έρχεται, για πρώτη φορά,…