Σαχζάτ Λουκμάν: Πορεία για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του για δουλειά στη λαϊκή.

loukman

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στις 17 Ιανουαρίου του 2013 στα Πετράλωνα από τους χρυσαυγίτες Διονύσιο Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του για δουλειά στη λαϊκή.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, όταν ο μετανάστης-εργάτης Σαχτζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά του, από τους φασίστες και μέλη της Χρυσής Αυγής Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο στη γωνία των οδών Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα γιατί είχε διαφορετικό χρώμα και θρησκεία από τα κυρίαρχα. Και έχει περάσει και ένας περίπου μήνας από την εν ψυχρώ κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη με μία σφαίρα στο κεφάλι του από το όπλο μπάτσου γιατί ήτανε Ρομά. Γιατί γεννήθηκε σε μία κοινότητα που ήταν, είναι και θα είναι αποκλεισμένη και περιθωριοποιημένη, σε μία κοινότητα που δε συμβαδίζει με τα κυριάρχα πρότυπα μιας κοινωνίας, σε μια κοινότητα που για το κράτος υπάρχει μόνο όταν θέλει να φάει λεφτά από χρηματοδοτήσεις για τη δήθεν ένταξη και τη συμπερίληψη των Ρομά» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου.

«Ο Λουκμάν δεν ήταν ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από μια μεγάλη αλυσίδα δολοφονημένων. Μαζί με τον Παύλο Φύσσα, τον Petrit Zifle, την Αγγελική Πέτρου, τη Ζακ/Zacκie oh!, τον Νίκο Σαμπάνη, τον Βασίλη Μάγγο, τον Wares Ali, αλλά και τους/τις χιλιάδες νεκρούς/ές στις θάλασσες, τα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αστυνομικά τμήματα των οποίων δε θα μάθουμε ποτέ το όνομά τους, συνθέτουν έναν μακρύ κατάλογο νεκρών από τα χέρια του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας» σημειώνει μεταξύ άλλων η συνέλευση, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιανουαρίου (ώρα 19:00) στο σημείο της δολοφονίας, 7μμ, Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…