Newsroom

Newsroom

S-300 δίνει η Ρωσία στο Ιράν – Αντιδρούν ΗΠΑ και Ισραήλ

Την εφαρμογή της συμφωνίας ανταλλαγής ιρανικού πετρελαίου έναντι ρωσικών προϊόντων με την Τεχεράνη επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ανάμεσα στα πρώτα προϊόντα που θα λάβει το Ιράν είναι το αντιπυραυλικό σύστημα S-300

1 938

Την εφαρμογή της συμφωνίας ανταλλαγής ιρανικού πετρελαίου έναντι ρωσικών προϊόντων με την Τεχεράνη επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ανάμεσα στα πρώτα προϊόντα που θα λάβει το Ιράν είναι το αντιπυραυλικό σύστημα S-300

Από την πλευρά της η Τεχεράνη ελπίζει ότι τα συστήματα S-300 θα παραδοθούν εντός του 2015. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Interfax, ο γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν Αλί Σαμχάνι δήλωσε στο περιθώριο διάσκεψης των Συμβουλίων Ασφαλείας των χωρών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης ότι «θεωρεί πως θα παραδοθούν εντός του έτους…».

Χωρίς να περιμένει ενδεχόμενη και μελλοντική άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, η Ρωσία ήρε χθες την απαγόρευση παράδοσης των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 στο Ιράν, θεωρώντας ότι η συμφωνία-πλαίσιο η οποία υπεγράφη στη Λωζάνη ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν το επιτρέπει, προκαταλαμβάνοντας έτσι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αποσκοπούν στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Έντονη ήταν η αντίδραση από Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…