Newsroom

Newsroom

Ρωσία: Τερματίστηκαν οι μάχες στο ανατολικό Χαλέπι

Τερματίστηκαν οι μάχες στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν.

585071261dc52410748b4686

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι μαχητές διαφόρων οργανώσεων των ανταρτών «άρχισαν να φεύγουν και κατόπιν αυτού οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ανεστάλησαν».

Ο ήχος των βομβαρδισμών στο Χαλέπι της Συρίας είχε σταματήσει για πάνω από μιάμιση ώρα μετά την ανακοίνωση περί επίτευξης συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός και την απομάκρυνση των ανταρτών και των αμάχων από το ανατολικό τμήμα της πόλης, μετέδωσε επίσης ο ανταποκριτής του Reuters στην πόλη.

Η συμφωνία, για την οποία μεσολάβησαν η Τουρκία και η Ρωσία, προβλέπει κατάπαυση του πυρός εν όψει της απομάκρυνσης των μαχητών των αντικαθεστωτικών οργανώσεων και αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι, που αναμένεται να αρχίσει στις 05:00 το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες πως εφαρμόζεται κατάπαυση του πυρός στο πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα καλωσορίσει την εξέλιξη εάν αυτή οδηγήσει στην αναστολή των βομβαρδισμών και επιτρέψει στους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί να φύγουν.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Τουρκίας θα δημιουργήσουν έναν καταυλισμό στον οποίο θα στεγαστούν έως και 80.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν το Χαλέπι, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitterο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεμέτ Σιμσέκ.

Το απόγευμα της Τρίτης, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι έχουν πληροφορίες βάσει των οποίων Σύροι στρατιώτες και Ιρακινοί μαχητές που πολεμούν στο πλευρό τους, εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες 82 αμάχους σε συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου που ανακατέλαβαν.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση, τη Ρωσία και το Ιράν να αφήσει τους άμαχους να φύγουν από το ανατολικό Χαλέπι.

Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στον ΟΗΕ, από την πλευρά τους, έκαναν λόγο για σφαγές αμάχων.

Ο συριακός στρατός διέψευσε ότι έχουν σημειωθεί εκτελέσεις και βασανισμοί προσώπων που έχουν αιχμαλωτίσει οι δυνάμεις του.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…