Newsroom

Newsroom

Α. Ρουπακιώτης: Νεοφασιστικές οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης εξήγγειλε την αυστηροποίηση του νομικού καθεστώτος για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας τα οποία πλέον θα…

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης εξήγγειλε την αυστηροποίηση του νομικού καθεστώτος για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας τα οποία πλέον θα τιμωρούνται με ποινή πάνω από 3 χρόνια και με περιορισμό στη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.

Σε δηλώσεις του εξέφρασε την αποδοκιμασία του για τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής με τις οποίες προσπαθεί να υποκαταστήσει τις κρατικές Αρχές και κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν τα φασιστικά και νεοναζιστικά στοιχεία.

«Οι πράξεις της Χρυσής Αυγής προσβάλλουν παραδοσιακές αρχές δικαίου και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοφασιστικών πρακτικών στη χώρα», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος που απειλεί τη δημοκρατία.

Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε:

– Την προώθηση ρύθμισης για τον γεωντοπισμό κρατουμένων ή υποδίκων ή καταδίκων με τη χρήση συστήματος εντοπισμού (βραχιολάκι). Σχετική επιτροπή του υπουργείου επεξεργάζεται το πλαίσιο εφαρμογής, δηλαδή σε ποιους θα εφαρμόζεται( πλημμελήματα ή κακουργήματα ως 10 χρόνια κάθειρξη) καθώς και ποιος θα αναλαμβάνει το κόστος αγοράς τους.

-Πλέγμα νομοθετικών παρεμβάσεων για τις φυλακές με σημείο αιχμής την εξομοίωση των όρων χορήγησης αδειών σε όλους τους κρατούμενους ώστε να μπορούν και οι καταδικασμένοι για παραβάσεις του νόμου 3459/2006 (ναρκωτικά) να λαμβάνουν άδειες με τους ίδιους όρους που ισχύουν και για τους υπόλοιπους κρατουμένους. Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία ώστε να αρθεί η διαφορετική μεταχείριση ως προς τη χορήγηση αδειών που ισχύει σήμερα, η οποία πέραν της δημιουργίας αισθήματος αδικίας, εγείρει θέματα συνταγματικότητας ως προς την ισότητα και την αναλογικότητα της μεταχείρισης.

-Την αυστηροποίηση των ποινών για εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι πλέον θα καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη ακόμα κι αν αποδεικνύουν ότι είναι τοξικομανείς. Τελικά δεν αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών αλλά γίνεται πταίσμα (έως τρείς μήνες) όταν γίνεται σε ιδιωτικό χώρο και πλημμέλημα όταν γίνεται σε δημόσιο χώρο.

-Την άμεση προτεραιότητα στην εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων άνω των 150.000 ευρώ, σε διάστημα μηνών. Παράλληλα επεκτείνεται η εφαρμογή του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων (πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων, διοικητών, αιρετών κλπ) στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ακόμα στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα , ΔΕΚΟ, και υπαλλήλων κρατικών τραπεζών.

Αναφορικά με τους μισθούς των δικαστών ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι στα κατώτατα κλιμάκια «συμμερίζεται την άποψη ότι δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω μειώσεις», εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι δικαστές δηλώνουν «και οι ίδιοι πως θα συμμετάσχουν στις θυσίες του ελληνικού λαού».


«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

Το πτώμα ενός άντρα που εντόπισε το πρωί του Σαββάτου (13/8) μέσα στη θάλασσα το…

Βαξεβάνης για 300 τεύχη Documento: Εμείς αντέξαμε, ο Μητσοτάκης έχει την κατακραυγή του διεθνούς Τύπου

Βαξεβάνης για 300 τεύχη Documento: Εμείς αντέξαμε, ο Μητσοτάκης έχει την κατακραυγή του διεθνούς Τύπου

Μετρά πλέον 300 τεύχη η εφημερίδα Documento και θα συνεχίσει αταλάντευτα και κόντρα σε όλα…