Newsroom

Newsroom

Ρουμελιώτης: Σε άνοδο για πρώτη φορά από το 2010 το ΑΕΠ της Ελλάδας

«Το ΑΕΠ της Ελλάδας βρίσκεται σε άνοδο για πρώτη φορά μετά το 2010, το δημόσιο έλλειμμα έχει σχεδόν μηδενισθεί. Ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, το πρωτογενές πλεόνασμα υπερβαίνει το 3,5% του ΑΕΠ», είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

5a7c77351dc524b9748b4621

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση «Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας», ο πρώην υπουργός Οικονομίας και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ πρόσθεσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των εξαγωγών το 2017, έφθασε στο 13%, ποσοστό το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «εκπληκτικό».

Ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν ανακάμψει στα επίπεδα του 2005, και ο τραπεζικός τομέας μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις έχει ρυθμούς ανάπτυξης και η εμπιστοσύνη των ιδιωτών στο τραπεζικό σύστημα έχει βελτιωθεί.

Σημείωσε ωστόσο, ότι το κύριο πρόβλημα του Ελληνικού Τραπεζικού Τομέα, είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία φθάνουν το 44,45% και πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να φθάσουν στο 35% έως το 2019, όπως είναι ο στόχος και να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία. Ο κ. Ρουμελιώτης συνέχισε αναπτύσσοντας τους λόγους που καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για τους ξένους επενδυτές.

EuroLeague: Χειροκρότημα για τους παίκτες της Φενέρ που βγήκαν στο Σεφ με πανό για τα 79 θύματα της φωτιάς στην Τουρκία

φενερ

EuroLeague: Χειροκρότημα για τους παίκτες της Φενέρ που βγήκαν στο Σεφ με πανό για τα 79 θύματα της φωτιάς στην Τουρκία

Η Φενέρμπαχτσε τίμησε τα 79 θύματα της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ξενοδοχείο της Τουρκίας,…

Στους δρόμους όλη η Ελλάδα για τα Τέμπη: Γιγαντώνεται το κίνημα διαμαρτυρίας – Ξεσηκωμός και στο εξωτερικό

δεν εχω οξυγονο

Στους δρόμους όλη η Ελλάδα για τα Τέμπη: Γιγαντώνεται το κίνημα διαμαρτυρίας – Ξεσηκωμός και στο εξωτερικό

Σε 98 πόλεις της Ελλάδας και σε 13 του εξωτερικού οι συγκεντρώσεις για τα Τέμπη,…