Newsroom

Newsroom

Ρουμανία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών

Bίντεο ντοκουμέντο δείχνει τι συνέβη λίγα δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στη Ρουμανία.

troxaio roumania

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που επέβαιναν στο λεωφορείο, ενώ «νέα βίντεο ντοκουμέντο έρχονται στο φως»

«Με το που πήραμε τη στροφή ξαφνικά νιώθω ένα μπαμ κάτι να με πλακώνει, νιώθω ένα βάρος στην πλάτη μου, είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα. Ένιωθα το βάρος από πάνω. Άρχισα να φωνάζω δε μπορώ να αναπνεύσω…» λέει μία νεαρή γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της.

«Ήταν σαν μακελειό. Να βλέπεις παντού αίματα, να κλαίει ο κόσμος, να μην ξέρει ο κόσμος τι γίνεται…».

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN μετέδωσε το βίντεο που δείχνει τις πρώτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά το μοιραίο τροχαίο, πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι νέες εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είναι συγκλονιστικές.

Επικρατεί πανικός, ενώ όπως φαίνεται, ένας άνδρας βρίσκεται στο πάτωμα του οχήματος, προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από την οροφή του λεωφορείου. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή φωνάζει «πάρε ανάσες»

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο οδηγός στην κατάθεσή του στις ρουμανικές αρχές ανέφερε ότι έκανε λάθος το GPS, οδηγώντας τον σε έναν δρόμο που δεν περνούν κανονικά τα λεωφορεία, ενώ μίλησε και για την κόπωση που είχε, καθώς οδηγούσε 16 συνεχόμενες ώρες το λεωφορείο.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με επιβάτιδα του μοιραίου λεωφορείου, από την πρόσκρουση επηρεάστηκαν κυρίως οι μπροστινές θέσεις, μέχρι περίπου και τη μέση του λεωφορείο, κοντά στην πίσω πόρτα.

Από την πλευρά τους, οι ρουμανικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους τους Έλληνες ταξιδιώτες, ότι μπορούν να προσφύγουν κατά του ρουμανικού Δημοσίου για το δυστύχημα.

 

 Επιστρέφουν στην Ελλάδα αρκετοί επιβάτες του τροχαίου

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εννέα επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επέστρεψαν ήδη αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ ακόμη εννέα θα επιστρέψουν το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στα ορμητήριά τους, από το αεροδρόμιο, με λεωφορεία.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν στο Βουκουρέστι καθώς νοσηλεύονται συγγενείς τους.

Στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, θα φτάσει και πτήση που μεταφέρει επτά επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ