Newsroom

Newsroom

Ρώσος δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από πυρά στην Ουκρανία

Δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης σκοτώθηκε σήμερα στην Ουκρανία ενώ αγνοείται η τύχη ενός συναδέλφου του, αφού η θέση τους…

rosdim

Δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης σκοτώθηκε σήμερα στην Ουκρανία ενώ αγνοείται η τύχη ενός συναδέλφου του, αφού η θέση τους δέχθηκε πυρά του πυροβολικού κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές κοντά στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ.

Ο 37χρονος Ιγκόρ Κορνέλιουκ υπέκυψε στο νοσοκομείο αφού δέχθηκε πυρά ενώ κάλυπτε τις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας όταν οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν στην κύρια αυτή πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, διευκρίνισε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

“Τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με οβίδες”, αναφέρει το δίκτυο στην ιστοσελίδα του, στην οποία προσθέτει ότι “αγνοείται επίσης η τύχη του Άντον Βολοσίν” ηχολήπτη του συνεργείου του Κορνέλιουκ.

Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών του Λουχάνσκ δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Κορνέλιουκ και ο Βολοσίν έπεσαν θύματα μιας επίθεσης με βομβίδα που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην μεθόριο με την Ρωσία.

Ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη στον ηχολήπτη ούτε στους περίπου 15 φιλορώσους αυτονομιστές που βρισκόντουσαν μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο του Κορνέλιουκ όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αντέδρασε αμέσως στην είδηση για τον θάνατο του δημοσιογράφου, καταδικάζοντας “ένα νέο έγκλημα των ουκρανικών δυνάμεων”, και αξίωσε την διεξαγωγή έρευνας από τις αρχές του Κιέβου.

“Αξιώνουμε από τις ουκρανικές αρχές να πραγματοποιήσουν μια αντικειμενική έρευνα γι’ αυτήν την τραγωδία και να τιμωρήσουν σοβαρά τους ενόχους”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Ο Κορνέλιουκ είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος που σκοτώνεται στην ανατολική Ουκρανία.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…