Newsroom

Newsroom

Ουκρανία: Ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις εντός της Κριμαίας

Στην παραδοχή ότι μετακινεί στρατιωτικές της δυνάμεις εντός του εδάφους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, με στόχο την καλύτερη προστασία…

krimaia 0

Στην παραδοχή ότι μετακινεί στρατιωτικές της δυνάμεις εντός του εδάφους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, με στόχο την καλύτερη προστασία των θέσεων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, προχώρησε την Παρασκευή το βράδυ η Ρωσία.

Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του πρακτορείου Associated Press είχαν επιβεβαιώσει ότι κονβόι εννέα τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ενός φορτηγού κινούνταν σε δρόμο ο οποίος συνδέει το λιμάνι της Σεβαστούπολης με την πρωτεύουσα της Κριμαίας Συμφερόπολη.

Η Κριμαία αποτελεί αυτόνομη δημοκρατία, ωστόσο αποτελεί κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο εναέριος χώρος επάνω και γύρω από τη Συμφερόπολη ήταν κλειστός το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ένοπλοι φέρονται να έχουν καταλάβει τον αεροδιάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης, στο Μπέλμπεκ.

Το πρωί της Παρασκευής ένοπλοι με στολές παραλλαγής, χωρίς εθνικά διακριτικά, είχαν καταλάβει τα δύο βασικά αεροδρόμια της Κριμαίας και περιπολούσαν σε αυτά με πλήρη εξάρτυση και αυτόματα όπλα.

Η ουκρανική κυβέρνηση κατέστησε υπεύθυνη για τις συγκεκριμένες κινήσεις τη Ρωσία, ωστόσο δεν έγινε ξεκάθαρο εάν επρόκειτο για εθνικά Ρώσους και φιλορώσους πολίτες της Κριμαίας ή για ρώσους στρατιώτες.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, δήλωσε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ότι σκοπεύει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας,  ενώ ρωσικές πηγές έκαναν λόγο για μετακινήσεις στρατευμάτων εντός της Κριμαίας για λόγους «ασφαλείας».

Final Four -Euroleague: Σε 89 συλλήψεις προχώρησε η γερμανική αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια

επει βερο

Final Four -Euroleague: Σε 89 συλλήψεις προχώρησε η γερμανική αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια

Η νεότερη ενημέρωση από τα χθεσινά επεισόδια στην Γερμανία, που είχαν ως αποτέλεσμα ένας οπαδός…

Με αίμα βάφτηκε το Final Four της Euroleague: Άγρια συμπλοκή οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Βερολίνο

βερολίνο επεισόδια

Με αίμα βάφτηκε το Final Four της Euroleague: Άγρια συμπλοκή οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Από την συμπλοκή 12 άτομα τραυματίστηκαν, εννέα ελαφρά, δύο σοβαρά, ενώ ένας ακόμη δίνει μάχη…