Newsroom

Newsroom

Ρωσία και Κίνα ξεκινούν αεροναυτικές ασκήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

Οι πρώτες στην ιστορία σινορωσικές ναυτικές ασκήσεις, που πραγματοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο με τη συμμετοχή δέκα πλοίων, εγκαινιάστηκαν στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, με πανηγυρικό τρόπο

1 1404

Οι πρώτες στην ιστορία σινορωσικές ναυτικές ασκήσεις, που πραγματοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο με τη συμμετοχή δέκα πλοίων, εγκαινιάστηκαν στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, με πανηγυρικό τρόπο.
Τα γυμνάσια με τον τίτλο «Θαλάσσια συνεργασία» πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2012 στον Ειρηνικό ωκεανό, αλλά έπειτα από πρόταση της κινεζικής πλευράς θα διεξαχθούν εφέτος στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής του ρωσικού Στόλου της Μ. Θάλασσας αντιναύαρχος Αλεξάντρ Φεντοτένκοφ.
Ο υποδιοικητής του κινεζικού Ναυτικού αντιναύαρχος Ντου Τζιν-Τσεν εγκωμίασε τη ρωσική φιλοξενία και προετοιμασία των ασκήσεων, «το πρώτο στάδιο των οποίων βρίσκεται σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα». Σημείωσε μάλιστα από κοινού με το Ρώσο ομόλογό του ότι οι ασκήσεις θα συμβάλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση της φιλικής και πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στην ενίσχυση της κοινής αντιμετώπισης των απειλών θαλάσσιας ασφάλειας.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…