Newsroom

Newsroom

Rolling Stones, Μακ Κάρτνεϊ, Γουότερς και Ντίλαν μαζί σε μία ιστορική συναυλία!

Rolling Stones, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Ρότζερ Γουότερς, Μπομπ Ντίλαν, Νιλ Γιανγκ... Θρύλοι της ροκ που θα κατακτήσουν με τη μουσική τους την έρημο της Καλιφόρνιας αυτό το Σαββατοκύριακο.

57f8da121dc5247d6b8b45e4

Το Desert Trip, ένα λογοπαίγνιο που παραπέμπει στο ταξίδι ή στην παραίσθηση υπό την επήρεια ουσιών μέσα στην έρημο, αρχίζει σήμερα και θα επαναληφθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι συγκεκριμένοι αστέρες της ροκ δείχνουν γεμάτοι ενέργεια, πολύ υγιείς και έχουν όλοι τους πατήσει τα 70, εκτός από τον «νεανία» κιθαρίστα των Rolling Stones, τον 69χρονο Ρόνι Γουντ.

Το Desert Trip, στη νότια Καλιφόρνια, θα αποτελέσει ορόσημο γιατί εκεί θα συναντηθούν οι Ρολλινγ Στονεσ και ο Πολ Μακ Κάρντεϊ των Beatles: τα δύο βρετανικά συγκροτήματα καθόρισαν τη ροκ τη δεκαετία του 1960, υιοθετώντας δύο ριζικά αντίθετα στυλ.

Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Μακ Κάρτνεϊ και ο Ντίλαν θα είναι μαζί έπειτα από μια σειρά συναντήσεων εκτός σκηνής.

Το Desert Trip, στο οποίο αναμένονται 150.000 λάτρεις της ροκ τα δύο Σαββατοκύριακα, ήταν ιδέα των οργανωτών της Coachella, του πολύ πετυχημένου μουσικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Απρίλιο στο Ιντιο, σχεδόν δύο ώρες ανατολικά του Λος Αντζελες.

Το Desert Trip απευθύνεται σε ένα πιο ώριμο κοινό και γι’ αυτό γρήγορα απέκτησε το υποκοριστικό Oldchella.

Το Desert Trip πούλησε εισιτήρια, η τιμή των οποίων φθάνει τα 1.599 δολάρια (1.432 ευρώ) έκαστο για τρεις ημέρες με κρατημένες θέσεις και πρόσβαση σε lounge. Το φεστιβάλ προτείνει επίσης προσφορές εισιτηρίων με γεύματα ή ποτά στα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια της Καλιφόρνιας.

Οι έξι μουσικές παρουσίες του φεστιβάλ αποτελούν αναμφισβήτητα μέρος της ιστορίας της ροκ. Οι πωλήσεις εισιτηρίων για συναυλίες τους ανήλθαν σε 3,1 και πλέον δισ. δολάρια από το 2000, σύμφωνα με το Pollstar.