Ρόδος: Συνεχίζεται η εκκένωση οικισμών – Προσπάθειες για απεγκλωβισμό 30.000 κατοίκων και τουριστών

Πάνω από 30.000 άτομα καλούνται να απεγκλωβίσουν οι Αρχές στη Ρόδο, ενώ την ίδια ώρα είναι συγκλονιστικές οι φωτογραφίες που απεικονίζουν ζώα και συγκεκριμένα άλογα να προσπαθούν να διαφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

αλογα 1024x661 1

«Έχει στηθεί μία πολύ μεγάλη επιχείρηση ώστε κάποιοι τουρίστες να αναχωρούν από ένα αεροδρόμιο, κάποιοι άλλοι να έχουν άλλη στέγη. Από τους 200.000 τουρίστες που φιλοξενεί σήμερα το νησί, στην περιοχή υπάρχουν γύρω στις 8.000, τους οποίους για λόγους προληπτικούς μεταφέρουμε λόγω και του καπνού που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο αντιδήμαρχος της Ρόδου Κώστας Ταρασλίας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι εικόνες που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κόβουν την ανάσα. Εκτός από τρομοκρατημένους πολίτες και τουρίστες, ζώα προσπαθούν να γλιτώσουν από τη μανία της φωτιάς.

Φωτογραφία από περιοχή της Ρόδου, με άλογα, που τρέχουν για να σωθούν, κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που κάνουν έκκληση να απομακρυνθούν από την πυρκαγιά όσα περισσότερα ζώα γίνεται.

Με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των τοπικών αρχών που έχουν επιστρατεύσει δεκάδες λεωφορεία αναμένεται να μετακινηθούν πάνω από 30.000 άτομα σύμφωνα με τον Τέρη Χατζηϊωάννου, Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου.

Ήδη στη Λίνδο έχουν φτάσει τα πρώτα λεωφορεία που μετέφεραν εκατοντάδες τουρίστες που διέμεναν στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής ενώ η Αστυνομία αναφέρει ότι περίπου 15.000 άτομα έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν.

Η επιχείρηση του Λιμενικού

Σε εξέλιξη είναι ταυτόχρονα και επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπο το συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδο στη Ρόδο μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου όπου μαίνεται πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Έως αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 1500 άτομα από το Κιοτάρι οι οποίοι μεταφέρονται στον Κάλαθο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο. Στην επιχείρηση του λιμενικού σώματος συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος.

Από το Λιμενικό Σώμα/Υπουργείο Ναυτιλίας:

Επιχειρούν τέσσερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και άνω των 20 ιδιωτικών σκαφών (ημερόπλοια και φουσκωτά). Επίσης στη περιοχή βρίσκονται 1 φορτηγό πλοίο, 1 Ε/Γ-Ο/Γ (παντόφλα), 2 φουσκωτά της μοίρας καταδρομέων.

Επίσης δεσμεύτηκε και διατίθεται πλοίο της Blue Star για να φιλοξενήσει πολίτες. Υπολογίζεται οτι έχουν απεγκλωβιστεί δια θαλάσσης άνω των 1000 ατόμων.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…