Newsroom

Newsroom

Ρομπότ της Tesla διπλώνει μόνο του ένα T-shirt – Το «όραμα» του Μασκ και οι απορίες που πυροδότησε (Video)

Ο ιδιοκτήτης της SpaceX και της Tesla μοιράστηκε το βίντεο με τη λεζάντα «Ο Optimus διπλώνει ένα T-shirt».

417088487 186529951186166 2207975194039412620 n

Έντονη συζήτηση έχει πυροδοτήσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο X από τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Έλον Μασκ, με το ρομπότ Optimus της εταιρείας Tesla να διπλώνει ένα T-shirt.

Στο σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο X, από τον Έλον Μασκ, το ρομπότ της Tesla, Optimus φαίνεται να στέκεται μπροστά από ένα τραπέζι και να διπλώνει μόνο του – και με ιδιαίτερη μαεστρία- ένα μαύρο T-shirt χωρίς καμία βοήθεια. Ο Έλον Μασκ ανάρτησε το βίντεο γράφοντας στη λεζάντα «Ο Optimus διπλώνει ένα T-shirt».

Το «όραμα» του Μασκ και οι απορίες των followers στο X

Η Tesla αποκάλυψε για πρώτη φορά το ανθρωποειδές ρομπότ το 2022, ως μέρος των ευρύτερων στόχων του Μασκ να αυτοματοποιήσει όλη τη φυσική ανθρώπινη εργασία. Η εταιρεία είπε ότι η φιλοδοξία της για το ρομπότ είναι να δημιουργήσει ένα «γενικής χρήσης, αυτόνομο ανθρωποειδές ρομπότ ικανό να εκτελεί επαναλαμβανόμενες ή βαρετές εργασίες».

Σύμφωνα με μία αναφορά που δημοσιεύτηκε πέρυσι, ο Μασκ είπε στους υπαλλήλους του ότι το ρομπότ Optimus ήταν το κλειδί για τη μετατροπή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων σε εταιρεία 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος είχε ήδη δηλώσει προηγουμένως ότι το ρομπότ αναπτύσσεται για να αντικαταστήσει την ανθρώπινη εργασία σε «επαναλαμβανόμενες, βαρετές και επικίνδυνες εργασίες.

Το όραμα είναι να εξυπηρετούν εκατομμύρια νοικοκυριά, σε δουλειές όπως το μαγείρεμα, το κούρεμα του γκαζόν και η φροντίδα των ηλικιωμένων».

Το βίντεο γρήγορα έγινε viral έχοντας αφήσει άφωνους τους χρήστες των social media, ενώ παράλληλα αναρωτιούνται πώς πέτυχε το κατόρθωμα, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε το βίντεο και εάν το ρομπότ ήταν «πλήρως αυτόνομο».

Ορισμένοι χρήστες επεσήμαναν επίσης ότι υπάρχει ένα χέρι με γάντι που εμφανίζεται για λίγο στο κάδρο του βίντεο, φαινομενικά μιμούμενο τις κινήσεις των χεριών του ρομπότ. «Λειτουργεί μόνο εξ αποστάσεως, όχι αυτόνομα. Βασικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που λειτουργούσαν τα απομακρυσμένα χειρουργικά «ρομπότ» για δεκαετίες», σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

Η απάντηση Μασκ για το ρομπότ

Περίπου 30 λεπτά μετά την κοινοποίηση του τελευταίου βίντεο, ο επικεφαλής της SpaceX και της Tesla μοιράστηκε μια «σημαντική σημείωση» κάτω από την ανάρτηση ότι το βίντεο δεν ήταν ακριβώς αυτό που φαίνεται.

«Ο Optimus δεν μπορεί ακόμη να το κάνει αυτόνομα, αλλά σίγουρα θα είναι σε θέση να το κάνει πλήρως αυτόνομα και σε ένα αυθαίρετο περιβάλλον (δεν θα απαιτεί σταθερό τραπέζι με κουτί που έχει μόνο ένα πουκάμισο)», πρόσθεσε ο Μασκ.

Η Τesla δεν έχει δώσει ακόμη πληροφορίες σχετικά με την τιμή ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του Optimus, αλλά στο παρελθόν ο Μασκ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το ρομπότ μπορεί να κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια. Οι παραδόσεις του ρομπότ δε, σύμφωνα με την Tesla, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εντός τριών έως πέντε ετών.

Με πληροφορίες του Independent

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…