Newsroom

Newsroom

Η σύζυγος του Χρόνη Μίσσιου αποκλειστικά στη Radcast: Επανάσταση κι ερωτισμός πάνε μαζί – Ο κίνδυνος είναι αφροδισιακό

Η συνέντευξη της Ρηνιώς Μίσσιου δημοσιεύεται σήμερα από τη Radcast και αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο

Ρωτήσαμε τη Ρηνιώ Μίσσιου πώς πέρασαν 50 χρόνια δίπλα στον Χρόνη Μίσσιο 34 27 screenshot

Μια σπάνια συνέντευξη από τη Ρηνιώ Μίσσιου, τη για μισό αιώνα σύντροφο του Χρόνη Μίσσιου είχε την ευκαιρία να λάβει η δημοσιογράφος Χρύσα Λύκου για το podcast της Radcast.

H κ. Μίσσιου, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μίλησε τόσο για την πολιτική πορεία του συζύγου της που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2012, όσο και για το πώς γνωρίστηκαν, αλλά και το τέλος του μεγάλου αγωνιστή και συγγραφέα.

Η συνέντευξη της Ρηνιώς Μίσσιου δημοσιεύεται σήμερα από τη Radcast και αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, καθώς έρχονται στο φως άγνωστες πτυχές από την προσωπική ζωή και την αγωνιστική πορεία του Χρόνη Μίσσιου.

«Ο Χρόνης δεν πέθανε εν σιωπή κι αυτό τον έσωσε. Δεν υπάρχει ευεργετικότερο συναίσθημα από μια προσωπικότητα από την καθαρή συνείδηση. Θέλει κότσια, δεν είναι για τον καθένα. Η ελευθερία δεν είναι δώρο που χαρίζεται. Είναι κατάκτηση που απαιτεί μεγάλο κόπο και ρίσκο. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα απ’ αυτήν, γι’ αυτό δεν τολμούν οι άνθρωποι», αφηγείται η κ. Μίσσιου.

Αποκαλύπτοντας πτυχές της γνωριμίας τους ως ζευγαριού, η Ρηνιώ Μίσσιου εξομολογείται: «Ήταν Πρωτοχρονιά του ’59, γιόρταζε ένας σύντροφος. Ο Χρόνης καθόταν σε ένα χαμηλό ντιβάνι, φορούσε ένα γκρι κοστούμι, ήταν πανέμορφος. Θέλοντας να καλύψω τα πραγματικά μου συναισθήματα τη στιγμή που μας σύστησαν, του είπα με ειρωνεία: “Α! Εσύ είσαι ο ήρωας;”». «Τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο, ήρθε η πληροφορία ότι διαλύεται ο Αη Στράτης, εκεί που ήταν ο Χρόνης. Ήμουν στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Αριστοτέλους.
Καλοκαίρι, όλες οι πόρτες ανοιχτές, μπορούσες να δεις την Άνω Πόλη κι έναν γαλάζιο ουρανό. Σε αυτό το κάδρο, εμφανίστηκε ο Χρόνης. Πέσαμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου,
φιλιόμασταν σαν παλιοί γνώριμοι. Κι αυτό ήταν…»

Ρηνιώ Μίσσιου: Επανάσταση κι ερωτισμός πάνε μαζί

«Δεν μπορείς να είσαι επαναστάτης δρών και να είσαι ασκητής. Η επανάσταση κι ο ερωτισμός πάνε μαζί. Ο κίνδυνος είναι αφροδισιακό. Συνυπήρχε με κοπέλες που τον προστάτευαν και τον έκρυβαν. Τι πιο φυσικό απ’ το να προκύψει κάτι; Το είχα δεχτεί. Άλλο όμως η λογική επεξεργασία κι άλλο η συναισθηματική μας αντίδραση. Του έγραψα πως δεν θέλω να βαραίνω στη συνείδηση του και ότι αν υπάρξουν απώλειες θα τις δούμε μετά», εξομολογείται η Ρηνιώ Μίσσιου στη Χρύσα Λύκου.

Το τέλος του Χρόνη

«Ο Χρόνης δεν πέθανε εν σιωπή κι αυτό τον έσωσε. Δεν υπάρχει ευεργετικότερο συναίσθημα από μια προσωπικότητα από την καθαρή συνείδηση. Θέλει κότσια, δεν είναι για τον καθένα. Η ελευθερία δεν είναι δώρο που χαρίζεται. Είναι κατάκτηση που απαιτεί μεγάλο κόπο και ρίσκο. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα απ’ αυτήν, γι’ αυτό δεν τολμούν οι άνθρωποι.

Ποτέ δεν μιλήσαμε για το τέλος. Τις τελευταίες ημέρες όμως του είπα μήπως ήθελε να ειδοποιήσω κανένα φίλο ή φίλη του. “Όχι” μου είπε “Ό,τι θέλω κι ό,τι θέλησα, είναι εδώ”».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ρηνιώς Μίσσιου:

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

5650405

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

Χωρίς ρεύμα μέσα σε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΑΚΡΙΤΑ 1

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, ένοχος...για…