Ρέθυμνο: Κατήγγειλε τις καθηγήτριές του στον Εισαγγελέα γιατί έκαναν απεργία

Ο μαθητής προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»

σχολειο2

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο Ρέθυμνο όπου ένα μαθητής κατήγγειλε στον Εισαγγελέα τέσσερις γυναίκες εκπαιδευτικούς επειδή συμμετείχαν στην απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο μαθητής Λυκείου ισχυρίζεται ότι οι καθηγήτριες του, «του στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση», με την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου να απαντά με σκληρή ανακοίνωση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στις 19.30, έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.

«Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης» υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.

Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…