Ρέντη: «Μακάρι αν ήταν μόνο ο ακρωτηριασμός, κάνουμε το κάτι παραπάνω» – Κρίσιμη η κατάσταση (Video)

«Να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι κάνουμε το κάτι παραπάνω, περισσότερα από αυτά που περνούν από το χέρι μας».

5200848

Κρίσιμες είναι οι στιγμές για τον 31χρονο αστυνομικό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη. Τι είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, για τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι γιατροί.

Διαβάστε επίσης: Κακλαμάνης: Σοκάρει η δήλωση του για τον αστυνομικό – «Αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει κοντά του» (video)

«Δίνει μάχη για τη ζωή του αλλά είναι γενναίος και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει. Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η κατάσταση», τόνισε στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (13/12) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Μακάρι αν ήταν μόνο ο ακρωτηριασμός, υπάρχουν και άλλα προβλήματα σοβαρά» υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.

Όπως είπε ο ίδιος, «γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή από όλο το προσωπικό της ΜΕΘ».

«Να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι κάνουμε το κάτι παραπάνω, περισσότερα από αυτά που περνούν από το χέρι μας» σημείωσε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως έγινε γνωστό χθες, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου προς αποφυγή τοπικών σηπτικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασής του.

Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε καταστολή και με μηχανικό αερισμό ενώ υποβάλεται και σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Οι γιατροί θέλουν να περάσει ένα χρονικό διάστημα και αυτό που είναι σημαντικό είναι να δουν κατά πόσο ο εγκέφαλος έχει υποστεί αναστρέψιμες ή μη βλάβες, ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή να τον ξυπνήσουν από το τεχνητό κώμα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης (12/12), αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Νέο βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα νέο βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησαν στον τραυματισμό του αστυνομικού.

Το βίντεο του Alpha δείχνει δύο άτομα που φέρεται ότι μετείχαν στα επεισόδια. Ο ένας τρέχει από το πεζοδρόμιο και κρύβεται πίσω από ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ ο δεύτερος τρέχει για να απομακρυνθεί από το σημείο, για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών που επικαλέστηκε ο Alpha, τουλάχιστον 4 πρόσωπα από συνδέσμους σε Δυτική Αττική, Πειραιά και νότια προάστια ελέγχονται για τον ρόλο του «καθοδηγητή».

Καταθέτει ξανά ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη φωτοβολίδα

Ενώπιον των αρχών βρίσκεται σήμερα ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που ομολόγησε πως έριξε τη φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Είναι η δεύτερη φορά που καταθέτει για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος βρισκόταν και αυτός στο γήπεδο, ενώ προσήχθη μαζί με τους άλλους 423, στο Μεταγωγών.

Όλα δείχνουν πως η ΕΛΑΣ σε λίγες μέρες θα προχωρήσει σε νέες συλλήψεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «προφανώς και η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη ενός δράστη, καθ’ ομολογία δράστη, για τη συγκεκριμένη επίθεση, όπως περιγράφεται και από τον ίδιο. Εδώ μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα ατόμων, η οποία οργανώθηκε από άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου, οι οποίοι τους προμήθευσαν και με τα αντικείμενα που εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου μας. Μεγάλη ομάδα ατόμων η οποία οργανώθηκε και κινήθηκε σε βάρος των αστυνομικών. Άρα η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας».

«Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο τόσο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για να ταυτοποιήσουμε και άλλους δράστες, όσο και στους αστυνομικούς τόσο του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους όσο και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να φτάσουμε στους δράστες.

Έχουμε στοιχεία, έχουμε πληροφορίες στα χέρια μας, αλλά προσπαθούν σύντομα να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να φτάσουμε και σε άλλες συλλήψεις».

«Έχουν δοθεί πληροφορίες και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο αλλά και από άλλους μάρτυρες οι οποίοι έχουν προσαχθεί όλες αυτές τις ημέρες στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας. Στους αθλητικούς χώρους επεξεργάζονται οι αστυνομικοί τις πληροφορίες αυτές δεν έχουν ονομαστεί πρόσωπα, γι’ αυτό και είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους», ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων.

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…