Όπως εκτιμάται, η τιμή τους θα κυμαίνεται και φέτος στα περσινά επίπεδα, ήτοι 10,50-12,50 ευρώ/κιλό, παρά τη σημαντική αύξηση στο κόστος του βουτύρου, που σκαρφάλωσε στα 8-9 ευρώ/κιλό, από 5,40 ευρώ/κιλό το 2016, όπως τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» Έλσα Κουκουμέρια.
Πάντως, μέχρι στιγμής η κίνηση στα αρτοποιεία «δεν θυμίζει σε τίποτα Δεκέμβριο», υπογράμμισε η ίδια και πρόσθεσε ότι «ο λόγος που πιέζουμε διαρκώς το μηδαμινό πλέον περιθώριο κέρδους μας εμείς οι αρτοποιοί είναι για να κρατήσουμε την πελατεία μας. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και άρα δεν έχει νόημα να αυξάνουμε τιμές και να μας μένουν τα προϊόντα στα ράφια».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η ίδια τόνισε: «Μπορεί οι τιμές όλων των ειδών στους φούρνους να είναι υψηλότερες από 80 λεπτά έως και 2 ευρώ το πολύ, σε σχέση με άλλα σημεία πώλησης, ωστόσο τα προϊόντα που πωλούνται στα μαγαζιά μας είναι πιστοποιημένα για την ποιότητά τους και φρέσκα».
Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια προέτρεψε εκ νέου τους καταναλωτές να μην κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων που βάζουν στο οικογενειακό τραπέζι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στους φούρνους του νομού, ο κουραμπιές έχει γεύση κουραμπιέ και το μελομακάρονο μελομακάρονου, ενώ οι βασιλόπιτες που φτιάχνουμε κρύβουν μέσα τους πέραν του τυχερού φλουριού, αγάπη και μεράκι».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ